Søndag
Søndag Skyet
-4°
Skyet
Flau vind
Mandag
Mandag Delvis skyet
-4°
Delvis skyet
Flau vind
julenisser1

Så kom julestemningen

Det krydde av folk på juletorget på Skei søndag. Lukten av varm gløgg og nystekte vafler blandet seg med lyden av julemusikk fra Surnadal hornmusikk, og tradisjon tro kom også nissene på besøk med gaver til de minste.

For femte gang arrangerte Kreativt Forum juletorg på Skei første søndag i advent. Med hele 43 utstillere og svært mange besøkende, ble årets juletorg en stor suksess. 

- Dette er uten tvil tidenes beste juletorg. Det har vært en jevn strøm med folk hele dagen, og utstillerne melder om godt salg. Vi i Kreativt Forum kan også melde om rekordsalg av "bakels og græt". Nesten 50 liter med vaffelrøre har blitt stekt, så her har det vært fullt kjør, sier Tove Merete Schei. 

tove merete schei tove sundli jorid dahle .jpg
Tove Merete Schei, Tove Sundli og Jorid Dahle i Kreativt Forum

Femte og siste gang 
Kreativt Forum sender med dette stafettpinnen videre til andre som vil arrangere juletorg. 

- Nå har vi arrangert juletorg i fem år, og nå synes vi at noen andre kan ta jobben. Selv om det er veldig artig, så er det også krevende å være arrangør. Vi har vært heldige som har fått med oss mange gode hjelpere, og jeg ønsker å rette en stor takk til alle involverte. En spesiell takk til dugnadsgjengen som består av Walter Slettås, Helge Bjarne Schei, Arnfinn Røv og Steinar Nødset. Det har også vært en fryd å treffe så mange positive mennesker som kommer på besøk, både utstillere og besøkende. Juletorget har blitt en suksess, og det er virkelig verdt slitet. Nå må jeg slutte å prate om dette, hvis ikke risikerer jeg å få lyst til å arrangere neste år igjen, smiler Schei.

Nå ønsker Kreativt Forum å fokusere fullt og helt på "Hæstlatter".

- For første gang vil "Hæstlatter" bli arrangert i Storsuå på Surnadal Kulturhus. Det blir to forestillinger i oktober 2020, så det er bare å begynne å glede seg, sier Schei. 

hornmusikken.jpg
Surnadal Hornmusikk sørget som alltid for vakker julemusikk på juletorget

Gavmilde surnadalinger 
Surnadal Sanitetsforening var på plass på juletorget med en ny vri. Med aksjonen "Julegaver med mening" samlet de inn julegaver som Surnadal helsestasjon og Surnadal voksenopplæring skal få for å dele ut til familier etter behov. 

- Det har vært kjemperespons på aksjonen. Både store og små har kommet innom med gaver som andre som bor i Surnadal kan få bruk for, sier Elinor Bolme i Surnadal sanitetsforening. 

Via Norske kvinners sanitetsforening sitt julegavefond har foreningen fått midler til å kjøpe ti dagskort til Surnadal alpinsenter.

- Dette er dagskort som skal brukes av noen som trenger det. I tillegg sponser alpinsenteret utleie av utstyr. Det er ikke alle som har muligheten til å ta turen i alpinbakken, så vi håper at dette kan være til hjelp for noen som har lyst til å prøve, sier Bolme. 

helga krangnes elinor bolme gaver.jpg
Helga Krangnes og Elinor Bolme i Surnadal sanitetsforening 

elinor bolme gaver
julenisser
julenisser2
Tips en venn Skriv ut