Fredag
Fredag Lett snø
-4°
Lett snø
Flau vind
Lørdag
Lørdag Delvis skyet
-4°
Delvis skyet
Lett bris
Picasa

Rydding gir rusk og rask

"Det er myjtti så kjæm fram når snø'n forsvinn", heter det i Paul Tokles vise. Dette kan karene på Hamos sitt Gjenbrukstorg i Rindal, og sikkert på andre gjenbrukstorg også, skrive under på. Denne mandagen var det fullt kjør i Rindal!

Rune Heggem og Henrik Evjen rekner med travle dager på gjenbrukstorget framover, og tar imot traktorlass og bilhengerlass i tur og orden, og viser de hvor de skal levere de ulike delene av lasset. De er også snare til å hjelpe til med lossinga slik at nestemann får slippe til. 

De har åpent hver annen lørdag, i tillegg til mandager, og førstkommende lørdag ser de ikke bort fra at det blir rekordtilstrømming.

Henrik er veldig godt fornøgd med all leveringa i Rindal. Det betyr at rindalingene er flinke til å rydde  rundt seg. Det betyr også at bekkedaler og elvakanter er lite brukt som søppelplass, noe en kan se har vært praksis i "gamle dager".

En viktig grunn til dette er nok at leveringen er gratis, eller allerede betalt gjennom renovasjonsrekninga.

Les mer om det interkommunale renovasjonsselskapet som både Rindal og Surnadal er deltakere i på heimesidene til HAMOS.

Henrik Evjen hjelper Edvin Landsem med lossing og sortering. I tillegg var Rune Heggem i full aktivitet som tilleggshjelp i vår, noe Henrik er svært glad for.

Edvin uttrykker stor glede over dette tiltaket. Noe av det beste som har hendt i Rindal, mener han. Og etter at det ble så enkelt å bli kvitt rasket sitt, har nok mange erfart at det har blitt ryddigere i kott og kjellere, loft og garasjer og andre uthus.

Da gjenbrukstorget åpna mandag kl. 12.00, var alle kontainerne tomme.

Enda var det att over en time til stenging for dagen.

Nærmast ser vi plast og papiravdelinga - ikke fullt der i dag. Lenger borte elektronikk, - hauger med TV-apparater f.eks.