Lørdag
Lørdag Lett regn
Lett regn
Frisk bris
Søndag
Søndag Skyet
Skyet
Lett bris
Sykkel som kom til kort

Surnadal Il dykkerklubb:

Ryddeaksjon i lakseelva

Dykkerklubben hadde søndag en organisert ryddeaksjon i Surna i området rundt Øye bru. Det var heldigvis mest gamle synder som ble brakt til overflaten, og rundballeplast, som ble fryktet skulle dominere forsøplingen, var det forholdsvis lite av.

Rundt brua var det kastet en del gjenstander, blant annet flere sykler og sykkeldeler, det er tydeligvis ikke alltid enkelt å sykle på tur fra Skei. Ellers var det mye gammelt brom, gjerdetråd, mange høyspentisolatorer som preget funnene. Der er tydeligvis slik at elva til stor grad rensker seg selv under flom og høy vannføring.

Wire og sykkelfelger.jpg

Dykkerklubben vil ha flere ryddeaksjoner utover i samarbeid med Surnadal kommune og HAMOS , både i elva og på andre steder som er utsatt for forsøpling. Badestrender og kaianlegg er steder som peker seg ut som høyaktuelle steder. Hvis noen har ønsker om at dykkerklubben skal fokusere på noe spesielt område er det bare å ta kontakt på FB: Surnadal Il dykkerklubb.

Vi kan også nevne at vi vil avholde dykkerkurs for interesserte i månedsskifte mai/juni. Dykking er en spennende og givende hobby som de fleste vil mestre med god skolering.

Arold Moen og Thomas Jørgensen i båt.jpg

Arild Moen og Thomas Jørgensen i båt

Båt og dykkere mot brua.JPG

Båt og dykkere mot brua

Dykkere i aksjon.jpg

Dykkere i aksjon

Under Øye bru med sykkel (1280x853).jpg

Under Øye bru med sykkel

Kartlegger elva med drone i tillegg.jpg

Kartlegger elva med drone

Bilder: Ruben van Tienen og Ann Torild van Tienen.

Tips en venn Skriv ut