nils røv SVT

Se innslaget her!

Røv på svensk TV

Røv er et godt kjent stedsnavn i Surnadal, som med jevne mellomrom får oppmerksomhet for sitt navn. På svensk betyr Røv rumpe, og det har den svenske TV-kanalen SVT laget en reportasje om. Søndag kveld ble episoden vist på svensk TV.

Det er programmet "Landet runt" som har laget reportasjen. De har et fast innslag om morsomme skilt, og har tidligere presentert skiltet med Røv på for sine seere. Det fikk så god respons, at de valgte å lage en større reportasje om stedet. Skiltet ble nettopp kåret til "Det rareste og mest morsomme skilt i 2014" av det svenske TV-programmet.

SVT tok kontakt med søstrene Lina og Tove Mogstad, som sa ja til å lage en liten filmsnutt fra Røv. Her blir Nils Røv (bildet over) intervjuet, og han reklamerer godt for både elva Surna og Trollheimen. Se videoen her (videoen er tilgjengelig i 30 dager). Innslaget fra Røv starter ca 36:50 ut i episoden.

I juni 2010 skrev Tone Damli om Røv i bloggen sin, og publiserte bildet som er vist under. Du kan lese hele innlegget her.

tone.jpg