Røde kinn, bakels og saft

Torsdag kveld gikk startskuddet for en ny runde med "Barn i løypa" på Nordmarka. Dette er 34. gang Surnadal IL arrangerer lavterskeltilbudet som i hovedsak består av uhøytidelig skilek for de yngste, og ikke minst - bakels og saft!

I 1985 startet Kjellaug Brørs opp med "Barn i løypa" på Nordmarka skisenter. 34 år senere er arrangementet like populært, og samler godt over hundre barn til skigåing torsdagskvelder i januar og februar. Tilbudet er først og fremst for barn t.o.m. 4.klasse.

"Barn i løypa" arrangeres av skigruppa i Surnadal IL, og blir vanligvis arrangert over åtte torsdagskvelder på etterjulsvinteren. På grunn av snømangel ble arrangementet avlyst forrige torsdag, så i år blir det totalt sju kvelder. 

Torsdag var det alt annet enn snømangel på Nordmarka. De siste dagers kraftige snøfall og tre minusgrader sørget for perfekte forhold for de mange fremmøtte på årets første "Barn i løypa". 114 barn registrerte seg i løpet av kvelden, noe arrangementsansvarlig John Øye er veldig godt fornøyd med.

- Det er en en økning på 30% sammenlignet med første kveld i fjor, så det er vi kjempefornøyde med. Forholdene for langrenn er perfekte, og det ser ut til at både store og små koser seg. Det kan ikke bli bedre enn dette, smiler Øye.

Øye minner om at det vil bli arrangert Svorka-karusell fire av kveldene, som også er et lavterskelskirenn med korte distanser og valgfri teknikk for alle aldre. Første kveld er torsdag 24.1.

- Karusellen avsluttes senere i vinter med et enkelt skirenn hvor alle får premier. Deltakelsen er selvsagt gratis, og passer for barn i alle aldre, sier han.

John benytter også anledningen til å reklamere for skitrening hver tirsdag og torsdag på Nordmarka skisenter. Treningen passer for alle fra 1. klasse og oppover. 

Røde kinn, bakels og saft 
Ute i løypa treffer vi Torgrim og Sigrun Tunes som har gått noen runder sammen med barnebarna Kasper (4), Kamilla (3) og Kristoffer Kauf (4). Guttene kunne fortelle at de har gått en lang runde, og at de gledet seg til å spise bakels. 

familien tunes_690x460.jpg
Bestefar Torgrim Tunes og bestemor Sigrun Tunes sammen med barnebarna Kasper, Kamilla og Kristoffer Kauf 

Vi treffer også 2 år gamle Liam Aleksander Dyrli som er med på "Barn i løypa" for aller første gang. Han har allerede gått èn runde, men er slettes ikke ferdig for kvelden.

- Jeg vil gå en runde til. Så blir det bakels, sier han.

Inne i varmestua er benkene fylt opp med barn med røde roser i kinnene og syltetøy rundt munnen. Odin Kvande (2) koser seg med bakels, som er det beste han vet. Røde kinn vitner om at han har gjort seg fortjent til belønningen. 

odin kvande.jpg
Odin nyter bakels og saft etter å ha lagt ned flott innsats på skistadion

Rundt bordet sitter også 4 år gamle Mathilde Lund Halle sammen med bestefar Lars Lund og bestemor Gunn Åsprang Lund. Mathilde forteller at hun har fått nye ski til jul og at hun har gått hele tre runder. Det er full enighet om at hun har gjort seg fortjent til både bakels, saft og sjokolade. 

lars lund mathilde lund halle.jpg
Bestefar Lars sørger for at Mathilde får velfortjent belønning for innsatsen i skisporet