Ingar Børset foto John J Storholt

Rindalsskogen, her vil jeg bo

Det forteller 28 år gamle Ingar Børset, som er født og vokst opp på Skogen. Børset jobber i dag med sitt eget snekkerfirma som han etablerte i 2014, mens han enda gikk på skole. Han hadde planer om å bli elektriker, men i dag er det hammer og sag som er hans levebrød.

Tekst og foto: John J. Storholt.

 

Firmaet heter Børset Bygg, og til nå har snekkeren hatt mer enn nok med å betjene kunder i Rindal. Men han er fleksibel og han tar gjerne oppdrag i nabobygdene til Rindal. Det som er fint med å drive sitt eget firma, er at en får planlegge sin egen arbeidsdag.

Børset er ikke alene om å drive eget firma innen bygg og rehabilitering. Mange i hans generasjon starter opp med egne firma og vil bo på heimplassen sin, noe som fører til stor konkurranse i markedet, men det ser likevel ut til at alle har jobber, forteller han.

- Må en starte sitt eget firma for å overleve her på Rindalsskogen?

- Nei, det må en ikke. Det søkes stadig etter folk, så det å bo på Rindalsskogen er ingen bakdel. Vi har kort vei til Surnadal, Orkanger og Trondheim, sier Børset.

 

Vær og vind - en del av arbeidshverdagen

Jeg treffer Ingar Børset på ei hytte tett ved Tifjellet på Rindalsskogen, hvor han er i full gang med å sette opp et anneks til en hytteeier. Snøen laver ned og det er sur og kald vind denne dagen.

- Vær må en tåle i dette faget, en får kle på seg og ta noen pauser når det står på som verst. Men når sola skinner og varmen kommer, ja da er det meste glemt, smiler han.

Børset er samboer og har en gutt på 2,5 år, og kjøpte sitt eget hus for noen år siden. Rindalsskogen er i vekst blant ungdom som vil bosette seg i heimbygda - her er det nok å finne på på fritida og kort vei til det meste.

Ingar Børset 2 foto John J Storholt.jpg

Anneks til hytte foto John J Storholt.jpg

Se intervjuet her:

Hytteeier har gitt tillatelse til foto og videoopptak.