Ingunn Tørset ingr

Norges Bygdeungdomslag melder:

Rindaling kan bli Årets unge bonde 2014

Ingunn Tørset fra Rindal er en av 20 som har gått videre til semifinalen i kåringen Årets unge bonde 2014, et arrangement i regi av Norges Bygdeungdomslag, McDonald's i Norge og Felleskjøpet Agri, med hensikt å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat.


Siden 22. august i år har nesten 300 bønder fra hele Norge blitt nominert til prisen, og Tørset er håndplukket til å være en av 20 unge bønder som kjemper om seieren.

– Ingunn er et utmerket eksempel på en inspirerende ung gårdbruker som virkelig står på for å nå sine mål. For oss som er avhengig av en sterk norsk produksjon av kvalitetsråvarer, er slike bønder avgjørende, sier Margaret Brusletto, Kommunikasjonsdirektør i McDonald’s Norge AS. 

Årets unge bonde skal være et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk.


Tøff jobb for juryen
De 20 semifinalistene viser fram bredden som finnes innen norsk matproduksjon, men har én fellesnevner.

-Alle har det til felles at de engasjerer seg i det som skjer rundt dem, i tillegg til at de er dyktige bønder. Juryen kommer til å få en krevende jobb når de skal kåre vinneren, sier Jan Kollsgård, Direktør Medlem i Felleskjøpet Agri.

Ingunn har engasjert seg i Rindal Sau og Geit, kommunestyret og Senterpartiet.

De fem kandidatene som får flest stemmer innen 19. oktober blir vurdert av en fagjury som til slutt kårer en vinner. Juryen består av juryleder og landbruksminister Sylvi Listhaug, programleder og artist Gaute Grøtta Grav, rektor ved Høgskolen i Hedmark Lise Iversen Kulbrandstad, leder i Norges Bygdeungdomslag Gunn Jorunn Sørum, kommunikasjonsdirektør i McDonald's Norge AS Margaret Brusletto og styreleder i Felleskjøpet Agri Einar Enger.


Inspirerende bønder
De siste årene har rekrutteringen til grønne utdanninger steget, og Bygdepolitisk nestleder i Norges Bygdeungdomslag, Ragnhild Duserud, mener kandidatene som nå kjemper om tittelen beviser at det er en fremtid i norsk landbruk.

– Det er nominert og vurdert hundrevis av bønder som alle viser initativ, har et brennende engasjement for norsk mat og som representerer en ny giv innen landbruket. Ingunn og de andre semifinalistene viser at norsk matproduksjon er i trygge hender, sier Duserud.

På nettsiden www.facebook.com/Gronnutdanning kan man stemme på sin favorittkandidat til prisen.
Årets unge bonde kåres på Bedre Landbruk-messa 8. november, og i tillegg til heder og ære mottar vinneren 20.000 NOK til å dra på sin drømmereise, med avløser i intil en uke, sponset av Norske Landbrukstenester.
 

Les hva Driva skriver om Ingunn i dag: Kan bli Årets unge bonde
 

Akkurat nå er Ingunn en av de fem som har fått flest stemmer på Grønn utdannings Facebookside. Gå inn og stem, klikk her!