20160113_173056_resized_690x1227_cropped_678x392

Rindal Sparebank - avdeling Ranheim

Rindal Sparebank kan rose seg av å være beste Eikabank på digitale tjenester (bilde over), den er gavmild overfor lokalmiljøet og den er "solid som banken"! På kundevalgmøtet onsdag kveld kunne banksjefen dessuten fortelle at det snart etableres "bykontor" på Ranheim!

Kundevalgsmøter i sparebanker er nok ikke av de møter med størst oppmøte, men onsdag kveld var det i alle fall ei interessert forsamling som møtte i lokala til Rindal Sparebank.

Valga var godt forberedt av valgkomiteen og gav dette resultatet:

Representanter til forstanderskapet for 4 år:
Bente Beate Øyasæter og Lars Olav Lund.

Vararepresentanter til forstanderskapet:
Geir Nergård, Lars Ole Heggem, Tove Jonli og Monica Gulla.

Ingrid Kvam Moen og Magne Bjørnstad[1].JPG

Leder i forstanderskapet, Ingrid Kvam Moen, leda møtet og gav ordet til banksjef Magne Bjørnstad som hadde en gjennomgang av utviklinga og situasjonen til Rindal Sparebank.

Det har vært en fin vekst for banken også i 2015. Utlånsveksten var på 10 %, mest utenfor Rindal. 37 % av låna er i Rindal. Innskuddsøkningen er på ca. 9 %, her er også økningen større utenom Rindal enn i Rindal. Banken hadde gjerne sett større vekst og utvikling i Rindal.

Resultat2016-01-27 (2)_690x447.jpg

Egenkapital 2016-01-27 (4)_690x438.jpg

Resultatet før skatt ble 17,1 millioner. Rentenettoen i kroner ble omtrent som i fjor. Konkurransen er stor, særlig på boliglån.

Geografisk 2016-01-27 (5)_690x436.jpg
Geografisk fordeling av innskudd og utlån.

Banken har hatt stabile personalkostnader til nå, men nå øker de noe. Det samme gjør særlig drift- og IT-kostnadene.

Når det gjelder tap, ble resultatet positivt: 2,9 millioner tidligere tapsavsetninger kunne tilbakeføres. Det var penger som var avsatt for å ta eventuelle tap.

Utvikling 2016-01-27 (3)_690x439.jpg

Det har vært jamn vekst i forvaltningskapitalen, men vi kunne absolutt tålt mer vekst i utlån, sa Bjørnstad. Forvaltningskapitalen er nå 1 430 mill.

For ei tid tilbake måtte bankene i Norge forholde seg til krav om egenkapital satt fra EU. Det kravet har Rindal Sparebank ingen problem med å greie uten å hente inn ny egenkapital. Rindal Sparebank er en av de 10 mest solide bankene i Norge.

Så kunne Bjørnstad vise fram en fin plakat som viste at Rindal Sparebank ble kåra til beste Eikabank i klassen «Digitale tjenester». Se bildet øverst i artikkelen. Det betyr visstnok at kundene er flinkest i bruk av nettbank og MobilBank.

Noen av dere har kanskje vært oppringt i samband med kundeundersøkelse for Rindal Sparebank. Bjørnstad refererte til flere av disse undersøkelsene, som viste at han kunne være svært fornøyd med hvor tilfreds kundene var med kundeservicen til banken, noe han må dele med sine 13 ansatte, som alle bor i Rindal.

Rindal Sparebank bidrar mye med gaver til lokalsamfunnet i stedet for å betale utbytte til eiere.

Ca 30 lag og foreninger fikk tildelt ca 500 000 kr til allmennyttige formå i 2015. Av dette fikk Rindal Jeger og Fiskeforening 250 000 kr til ny leirduebane.

I tillegg har banken store sponsoravtaler til mange lag og enkeltutøvere. Totale sponsoravtaler er på ca. kr 400.000. Banken har sponsoravtaler med enkeltutøvere som bl.a. Hallvard Løfald, Rindal IL – World Cup deltager langrenn og Lars Hol Moholdt – VM-vinner ski-orientering.

Gavemottakere med beløp over 10.000 i 2015

•Rufus 4 H

•Rindal Vel

•Blæsten

•NMK Surnadal / Rindal

•MOT

Elsykkel_690x652.png
Elsykkel

•Rindal Helsetun – hjemmetjenesten - Elsykkel

•Sagene Puck Klubb

•Rindal Røde Kors Hjelpekorps

•Rindal Jeger og Fiskerforrening

 

Gavemottakere med beløp over 10.000 i 2015

•Rindal kirke – åpningskonsert

•Rindalsskogen Skytterlag

•Perikom v/ Karstein Mauset

 

Rindal Sparebank har også deltatt i store lokale spleiselag i lag med kommunen og andre bedrifter – kultursti med bru over Sunna, fotballhall og ny tråkkemaskin.

Banksjef Bjørnstad ville i denne sammenheng framsnakke de mange ildsjelene som står bak alle disse små og store tiltaka ovafor.
- Uten ildsjelene som står bak og all dugnadsinnsatsen ville mye av dette ikke vært mulig, sa han.

 

Hvordan skal vi så få vekst og utvikling i Rindal Sparebank slik at den fortsatt kan holde målet om å være en sjølstendig lokalbank og en positiv aktør i lokalmiljøet? Dette spørsmålet hadde styret brukt mye tid på.

Resultatet styret har kommet fram til er nyetablering av et kontor i Trondheim. Rindal Sparebank har allerede mange kunder der, og Trondheim er et vekstområde.

Det er allerede etablert et samarbeid med Aktiv Eiendomsmegling i Trondheim. Nå etablerer Rindal Sparebank seg med et bydelskontor i Trondheim på Ranheim.

Ranheim – Trondheim Øst er et område med meget sterk vekst – ca. 18.000 innbyggere – prognose 28.000 om 10 år – 6000 nye boliger. Det er på størrelse med Molde by!

Dette kan bli et framtidig sentrum i Trondheim Øst. Området hadde i 2015 en omsetning på ca. 550 boliger / leiligheter.

Rindal Sparebank er nå i ferd med å inngå en leiekontakt på lokaler på Grilstad Marina– ca. 100 kvm. Det vil bli ansatt to personer , og rekruttering skjer i løpet av februar – mars.