Harald Grønningen og Magne Myrmo

Rindal skimuseum åpnet!

Harald Grønningen og Magne Myrmo stod for snorklippinga, og nå er Rindal skimuseum åpnet! Godt over 600 tok turen til åpningen søndag ettermiddag. De oppmøtte fikk kaffe og kake, og muligheten til å kikke seg rundt i det nye og flotte museumsbygget. 

IMG_6175.JPGRindal viste seg fra sin beste side med strålende sol - om enn noe vind - da Rindal skimuseum ble åpnet. Skiveteranene Harald Grønningen og Magne Myrmo har tatt gullmedaljer iført ski fra Rindal, og var slik spesielt godt egnet til å klippe snora. 

Ordfører i Rindal, Ola T. Heggem holdt åpningstalen, og tok publikum med på den omfattende prosessen det har vært å bygge skimuseum. Heggem var godt fornøyd med resultatet, og beliggenheten; - Beste tomta i by'n! Han omtalte nybygget som et kinderegg, med et komplett museumstun, skimuseet som ny attraksjon og samling av skihistorie. Det er ikke unaturlig at det er skimuseum i Rindal med tanke på bygdas forhold til ski, mente Heggem. Tidligere ble det produsert ski i hver grend, bygda har hatt skigåere som har gjort store bragder og "kjøpski" kom visst ikke til Rindal før 50-tallet. Sist på 70-tallet ble det produsert rundt 100 000 skipar i Rindal.

Det nye museumsbygget har både en fast utstilling i underetasjen og en utskiftbar utstilling i overetasjen. I underetasjen kan man se en gammel skipresse, en mengde rindalsproduserte treski og filmer om skihistorien i Rindal. I overetasjen finnes mye spennende, alt fra premiesamlinger, skidrakter, ryggsekker og skisko. Under føråpningen i går ga Rindal Sparebank 250 000 til de skiftende utstillingene, noe som også kan utløse statlig støtte tilsvarende 25% av gavebeløpet.

- Den største gleden en kan ha, er å gjøre andre glad, sa Ann Elin Hess Brønstad, leder av Rindal skimuseum sin venneforening og kunne fortelle at venneforeningen har donert 100 000 kroner til museet, noe styrer Kari Elin Bolme Løfaldli var svært glad for.

Harald Grønningen og Magne Myrmo var fulle av godord om skiene fra Rindal; - Ellers hadde jeg ikke vært her i dag, sa Grønningen. Et lite stikk til dagens skikultur var det også rom for, da de poengterte at de ikke trengte 50 skipar for å gå bra på ski den gangen. 

Det yret av liv både ute og inne, men som ordfører Heggem sa, må man nok ta seg flere turer om man skal få med seg alt.

Mer om skimuseumet finner du her i vår artikkel om føråpningen av museet. 

 

IMG_6160.JPG

Velkommen til Rindal skimuseum!

 

IMG_6165.JPG

Blæst'n stod for musikk.

 

IMG_6188.JPG

Marit Løfaldli stod for musikalsk innslag.

 

IMG_6225-ed.jpg

Det ble folksomt på museumstunet. 

 

IMG_6198.JPG

Ann Elin Hess Brønstad og Kari Elin Bolme Løfaldli.

 

IMG_6231.JPG

Harald Grønningen, Magne Myrmo og Ola T. Heggem.

 

IMG_6243.JPG

Snora er klipt!

 

IMG_6269.JPG

 

IMG_6274.JPG

 

IMG_6285.JPG

 

IMG_6294.JPG

 

IMG_6296.JPG

IMG_6300.JPG