Gro G side 1_1024x760

Sa ja til 265 000 kroner i tlskudd - budsjettmøtet i gang

Rindal positive til ridehall i Surnadal

Kommunestyret i Rindal gikk enstemmig inn for å gi et tilskudd på 265 000 kroner til ridehall ved Nymoen, som Trollheimen Ride- og Kjørelag har planer om å bygge. Surnadal har tidligere vært positive til dette og gitt over 1,3 mill kroner i tilskudd. Det positive vedtaket utløser 50 % i tippemiddelandel. Budsjettmøtet var dermed i gang og i tillegg ble viltnemnda nedlagt.

 

Leder Gro G Løfaldli i Trllhemen Ride- og Kjørelag var tilstede under kommunestyret og svært glad for at det ble et positivt vedtak.

God nytte av ridehallen
Varaordfører Berit Storholt Flåtten (Sp)
(til høyre) var svært positiv til dette og understreket den store aktiviteten til Trollheimen Ride og Kjørelag i Rindal.

- Vi får god nytte av denne. Vi kunne ha ønska at hallen låg nærmere Rindal. Men laget sjøl ser denne plasseringa som den beste. Hallen kommer i nærheten av videregående skole. Det er et gjennomarbeidet og godt prosjekt. Det vil skape ringvirkninger til heile dalføret og skape gode aktiviteter og fritidstilbud, sa ho og la til at beløpet er akseptabel, når en ser på aktivitetstilbudet og hva dette vil føre til.

- For oss i Sp er dette interessant og spennende. Vi ønsker prosjektet og Trollheimen Ride og Kjørelag lykke til, sa ho.

Ap-støtte og enstemmig
Åge Jonli (Ap)
støtta alt det varaordføreren sa og understreket at de ville gå inn for dette.

Ordfører Ola T. Heggem (Sp) refererte innstillinga som ble enstemmig vedtatt - heile saksframlegget her:
Kommunestyret i Rindal er positiv til etablering av et interkommunalt rideanlegg i regi av Trollheimen ride- og kjørelag, med beliggenhet i Surnadal, og ser en regional nytteverdi i tilbudet. Kommunestyret vil inngå en avtale med klubben som forplikter Rindal kommune med et investeringstilskudd på kr 265.000,-, og en årlig driftsstøtte på kr 5.000,- i 20 år fom første driftsår. Investeringstilskuddet belastes RUF-budsjettet, og årlig driftstilskudd belastes kulturbudsjettet. Ordfører undertegner avtalen. Inngåelse av avtale og kommunalt investerings- og driftstilskudd er avhengig av at anlegget blir godkjent av departementet som et interkommunalt anlegg og at prosjektets finansieringsplan blir som jmf søknad, og uten vesentlig større låneopptak enn tiltenkt.

Budsjettmøtet kom med dette i gang i Rindal og Trollheimsporten følger dette og fleire saker kommer etter hvert - så følg med. Heile saklista her.

Viltnemnda ble enstemmig nedlagt - saksframleget her.
Ola Bakken (H) understreket hvor viktig det var at en person i ressurskomiteen ble plukka ut for å fronte sakene i viltnemnda.

- Jeg har stor tro på at det vil fungere godt i ressurskomiteen og at en slik person blir å finne, sa Tore Simonset (Sp).

Ambulansestasjon
Deretter ble det debatt om ambulasestasjon til Helse Midt-Norge i Rindal. Saksframlegget her. Det kom et forslag fra John Ole Aspli (Ap) om at kommunen skulle tilby å bygge en ambulansestasjon. Dette falt med 11 stemmer i mot - H og Sp - 6 stemte for Ap og KrF.

Trollheimsporten vil komme tilbake til debatten i denne saken.

Under heile kommunestyret under møtet i dag.