Rindal kommune lyser ut konkurranse om utleieboliger

Kommunen ønsker å framskaffe mange utleieboliger i Rindal sentrum og tilbyr derfor å inngå langsiktige leieavtaler med inntil ti års varighet med private utbyggere eller eiere. Nå lyser kommunen ut en konkurranse om dette. Kommunen vil stå som leietaker for så å leie ut videre til beboerne.

Sivert Dombu Petter Baalsrud og Ola T Heggem_690x472.jpg
Plansjef Sivert Dombu, leder i driftsstyret Petter Baalsrud og ordfører Ola T Heggem etterlyser gode forslag for å få til flere boliger nær sentrum.
 

Kommunen åpner for å inngå avtaler om inntil 20 boenheter. Boligene må kunne ferdigstilles så snart som mulig og seinest innen 1. januar 2017.

Boligene skal benyttes av flyktninger og andre med spesielle boligbehov. Det er ikke noe krav om nybygg, slik at eksisterende bygningsmasse også kan benyttes til formålet etter tilpasning og ombygging.

 

Kommunen åpner for flere ulike typer av boliger:

1. hybelliknende boliger for ei gruppe av inntil fem enkeltpersoner, der hver enkelt har sitt eget rom, men der det også er felles bad, wc, kjøkken og oppholdsrom
2. grupper av fullverdige leiligheter med ett, to eller tre soverom
3. enkeltleiligheter eller eneboliger

 

Tilbudsfristen er mandag 16.11.2015.

Kommunen tar forbehold om å forkaste alle tilbud og om at alle kontrakter må godkjennes av folkevalgt organ. For enkeltleiligheter eller eneboliger ønsker en å inngå leieavtaler med ordinær oppsigelsestid.

Nærmere opplysninger om konkurransen kan fås hos kommunens kontaktperson Sivert Dombu.

 

Nybygg ble for dyrt

- I vår lyste kommunen ut anbud for nybygg med boliger i sentrum, men det viste seg å bli for dyrt, sier Sivert Dombu. - Derfor åpner vi nå for muligheten til ombygging eller gjenbruk av eksisterende bygningsmasse. Både hybler, leiligheter og enebolig er av interesse.

De som har bygningsmasse som kan egne seg som boliger kan nå selv komme med forslag til løsninger. Det er ingen stor økonomisk risiko ved å oppgradere boliger når man har mulighet for å inngå en trygg og langsiktig leieavtale med kommunen. 

Ordfører Ola T Heggem presiserer at de ikke legger helt bort muligheten for dialog med privat næringsliv. Muligheter for nybygg er fortsatt interessant, selv om det ble for dyrt i forrige runde.

- Om vi ikke lyktes med Hamarøymodellen, så kan det jo hende at vi finner fram til en Rindalsmodell, sier han.


Også Sunna-området er interessant

Det er området i eller nær Rindal sentrum som er interessant i denne runden. Nå som det blir bru over Sunna kan også Sunna-området regnes som en del av sentrum, med gangavstand til det meste.  

- Det er viktig å presisere at dette ikke bare er tenkt som boliger til flyktninger, sier Ola T Heggem. - Dette er en del av arbeidet for å gi et attraktiv boligtilbud for alle som ønsker å bo nær sentrum. Men kommunen kan selvsagt ta et større ansvar ved å inngå langsiktige leieavtaler, nettopp fordi vi skal ta imot flere flyktninger.