Rindal JFF

Rindal JFF fikk 250.000 kroner til lerduebane

Torsdag kveld hadde Rindal Sparebank invitert noen lokale lag og foreninger til bankens årlige gaveutdeling. Rindal jeger- og fiskerforening fikk den største gaven i år. 250.000 kroner er Rindal Sparebank sitt bidrag til den planlagte lerduebanen på Stampmyra.

Rindal sparebank gir en del av overskuddet sitt til allmennyttige formål hvert år. I år deler de ut til sammen 475.000 kr til 30 forskjellige lag og foreinger. De lagene og organisjonene som får litt større gaver var invitert til en sammenkomst hos Rindal Sparebank torsdag kveld.

Banksjef Magne Bjørnstad innledet med å fortelle litt om historien til Rindal Sparebank.

De siste årene har Rindal Sparebank scoret høyt på unlike kundeundersøkelser. Banken scorer særlig høyt på kundetilfredshet og kundeservice. Rindal Sparebank kan vise til de beste tallene på kundeservice til privatmarkedet i hele Eika-alliansen.

Rindal Sparebank er også fullt konkurransedyktig blant alle bankene i landet når det gjelder lånebetingelser og totaltilbud.

Halvparten av Rindal Sparebank sine kunder er utenfor Rindal. Det er ikke rom for mye vekst i Rindal, siden folketallet er relativt stabilt her. Potensiale for vekst finner banken utenfor kommunegrensene. Derfor har Rindal Sparebank en sponsoravtale med Ranheim Skiklubb i Trondheim. Banken er også medeier i Trondheim Aktiv Eiendomsmegling, og snart vil de ha på plass en eiendomsmegler derfra i Rindal på faste kontordager.

Rindal Sparebank hadde sitt hittil største overskudd i kroner i 2014. 17,3 millioner var resultatet før skatt.

- Det er kundene som eier banken, forklarer banksjef Magne Bjørnstad. - Derfor ligger det i bankens ånd at noe av overskuddet hver år går til allmennyttige formål.

Banken sponser lokale idrettsutøvere, som Hallvard Løfald og Lars Hol Moholdt.

- I 2012 uttalte Hallvard Løfald at han hadde et mål om å delta i World Cup, sa Magne Bjørnstad. - Denne uka deltok Hallvard Løfald i World Cup sprint i Drammen.

- Lars Hol Moholdt har vi støttet i mange år, sa Magne Bjørnstad - I februar tok Lars Hol Moholdt Norges VM-gull nr 1000 i VM i skiorientering på Budor i Hedmark.

I fjor ga Rindal sparebank også flere større gaver til lokalmijøet. Rindal Skimuseum fikk 250.000 kr til fornying av sine utstillinger. Rindalshallen fikk 2,5 millioner kroner. Kul-tur-sti, med bru over Sunna, har fått innvilget 900.000 kroner. Banken er også involvert i stiftelsen Lokalt Løft, som støtter lokalt næringsliv.


Så kommer vi til årets gaveutdeling:
 

Rufus 4H - 10.000 kroner

Rufus 4H.jpg
Ingeborg Elise Halgunset fra Rufus 4H sammen med Magne Bjørnstad og Anne Norli fra Rindal sparebank.

Rufus 4H får gaven til sitt prosjekt med oppgradering av barnevennling turmål i Fossdalen i Friluftslivets år. Barnevennlig turmål i Fossdalen er en del av Rindal skimuseum sin utmarksavdeling. Turmålet har vært lite i bruk de siste åra. Men nå skal det oppgraderes, og i august blir det vikingdager i Fossdalen. To "ekte" vikinger kommer på besøk. Arrangementet er et samarbeid mellom Rufus 4H og Rindal Skimuseum.

Rufus 4H feirer 40-årsjubileum i år. Klubben satser på å være mye ute. De har opprettet en juniorgruppe, og medlemstallet er stigende. Rufus 4H har nylig mottatt en pris fra Møre og Romsdal 4H for sitt prosjekt "Frå jord til bord".


Rindal Vel - 15.000 kroner

Rindal Vel 3.jpg
Ragna Nordvik tok imot gaven som Rindal Vel fikk til området rundt Igltjønna.

Rindal Vel planlegger å gjøre området rundt Igltjønna mer helhetlig, og fikk 15.000 kroner i bidrag til dette arbeidet.


Blæstn' - 10.000 kroner

Blæstn.jpg
Lise Løset tok imot gaven til musikkkorpset Blæstn'

Musikkkorpset Blæstn' er det eneste mussikkorpset i Rindal, og helt uunnværlig på 17.mai. De fikk en gave på 10.000 kroner til noter og instrumenter og det de ellers trenger.


Rindal Helsetun - 30.000 kroner

Rindal Helsetun.jpg
Ragna Nordvik tok imot gaven som skal gå til elektrisk sykkel til Rindal Helsetun.

Rindal Sparebank gjør et unntak når de i år gir en gave til Rindal Helsetun. Normalt gir ikke banken gaver til formål som burde vært dekket av det offentlige. Men ønsket om elektrisk sykkel til Rindal Helsetun var et ekstra godt formål. Styret i banken kom fram til at de ønsket å støtte dette. På denne elektriske sykkelen er det mulig for to sykehjemsbeboere å sitte på, og slik vil det bli enklere for dem å komme seg ut på tur. Sykkelen koster ca 30.000 kroner, og Rindal Helsetun får hele beløpet i gaven fra banken.


Sagene Puck Klubb - 10.000 kroner

Sagene Puck klubb.jpg
Bjørn Løset tok imot gaven til Sagene Puck Klubb

Sagene Puck Klubb har ingen organisasjonstilknytning, og drives på dugnad. De har stor aktivitet, og de får denne gaven til vedlikehold på "Sagene Amfi".


MOT Rindal - 10.000 kroner

MOT Rindal.jpg
Åse Børset og Gunnhild Meisingset tok imot gaven til MOT sitt lokale Drømmestipend.

MOT Rindal får en gave til sitt eget lokale drømmestipend.

- Rindal sparebank har ofte støttet MOT, slik at vi får gjort noe ekstra, sa Åse Børset. - Banken har derfor vært med å bidra til utmerkelsen årets lokalsamfunn med MOT, som Rindal kommune mottok i 2014, mener hun.


NMK Surnadal og Rindal - 10.000 kroner

NMK Surnadal og Rindal får 10.000 kroner til helt nødvendige sikkerhetstiltak i anlegget i Bjergen. Klubben var ikke tilstede ved gaveutdelingen.


Rindal Røde Kors hjelpekorps - 10.000  kroner

Rindal Røde kors.jpg
Tor Olav Tiller og Leif Ove Grytbakk mottok gaven til Rindal Røde Kors Hjelpekorps.

Rindal Røde Kors Hjelpekorps har søkt om økonomisk støtte til kursopplegg, oppstart av ungdomsgruppe og vedlikehold av klubbhuset. De får 10.000 kroner som et bidrag til dette arbeidet.


Rindal Sparebank har også et gavefond, som det settes av penger til hvert år.

- Derfor er det mulig å søke om støtte til ekstra gode prosjekter også utenom den ordinære gaveutdelingen, sa banksjef Magne Bjørnstad. - De to siste, og største, gavene i år kommer fra gavefondet.


Rindal Vel - 50.000 kroner

Rindal Vel.jpg
Ragna Nordvik tok imot gaven på 50.000 kroner til ny bru over utløpet av Igltjønna.

Rindal Vel har søkt om støtte til ny bru over utløpet av Igltjønna. De får 50.000 kroner til dette prosjektet.


Rindal Jeger- og Fiskerforening - 250.000 kroner

Rindal JFF 2.jpg
Stein Olsvik og Robert Nergård fra Rindal JFF tok imot gaven på 250.000 kroner til lerduebane på Stampmyra.

Rindal Jeger- og Fiskerforening har planlagt å bygge lerduebane på Stampmyra i Romundstadbygda. Dette skal bli et skikkelig anlegg, slik at det nå blir mulighet for å drive lerdueskyting som konkurranseidrett også i Rindal. Det er søkt om spillemidler til prosjektet, og gaven fra Rindal Sparebank vil komme godt med.


Rindal Jeger- og Fiskerforening skriver dette på sin facebookside torsdag kveld:

"I kveld har vi vært på gaveutdeling hos Rindal Sparebank. Vi fikk et betydelig bidrag til bygging av lerduebanen! 250.000 var over vår forventning.
Vi takker lokalbanken og ser fram til å stikke spaden i jorda!"