Picasa

Leserinnlegg:

Rindal Høyre og eiendomsskatt

Rindal kommune har hatt eiendomsskatt på verker og bruk helt siden sluttet på 80-tallet. Dette omfattet kraftverk og produksjonsbedrifter. Det som produksjonsbedriftene betalte inn i eiendomsskatt skulle komme det lokale næringsliv til gode gjennom lån og tilskudd fra Rindal Utviklingsfond.

Rindal Høyre har i prinsippet alltid vært imot eiendomsskatt. Vi stemte imot forslaget som kommunestyret vedtok i vår om å innføre eiendomsskatt også for private eiendommer, fritidseiendommer og alle typer bedrifter i tillegg til verker, bruk og produksjonsbedrifter i 2016. Rindal Høyre aksepterer likevel at ordningen med eiendomsskatt på verker, bruk og produksjonsbedrifter videreføres som vedtatt på 80-tallet.

Når vi er motstandere av utvidelsen av eiendomsskatten til alle bedrifter og private eiendommer, så er dette basert på bl. a. følgende:

I utgangspunktet skal vi alle betale for de tjeneste vi mottar. I dette tilfelle er eiendomsskatten en kommunal inntekt for å få budsjettet i balanse.
Rindal kommune er en av få kommuner uten eiendomsskatt på private eiendommer, dette er et stort fortrinn ift bosetning og tilflytting ( positivt omdømme ).
Eiendomsskatten vil komme på toppen av alle andre kommunale avgifter til alle innbyggerne våre, hvor rettferdig er dette?
Næringslivet i kommunen består av i hovedsak små og mellomstore bedrifter med varierende lønnsomhet. For disse bedriftene vil eiendomsskatten bli en ekstra belastning. Kanskje vil dette bidra til «kroken på døren» for enkelte bedrifter?
Rindal har profilert seg som hyttekommune og vi har alle snakket varmt om våre «hytterindalinger». Kan vi fortsatt kalle oss for hyttekommune når alle hytteeiere skal betale eiendomsskatt? Hvilke konsekvenser vil dette få for store deler av næringslivet vårt?

Rindal Høyre vil i kommunestyret fortsatt arbeide for at det nye kommunestyrevedtaket blir omgjort slik at vi kan beholde den gamle ordningen med eiendomsskatt på bare verker, bruk og produksjonsbedrifter – og slik at eiendomsskatt på alle typer private eiendommer og andre typer bedrifter enn produksjonsbedrifter også i fremtiden slipper å betale eiendomsskatt.
 

For Rindal Høyre

Magnar og Sivert

listekandidater