Kommunehus 1 Rindal 2016

Rindal bytter bare fylke?

Rindal (2050 innbyggere) bytter bare fylke uten å slå seg sammen med andre kommuner. Det skriver Adressa tirsdag. Hvordan de har kommet fram til den konklusjonen vites ikke.


Nordmøringer blir trøndere

Nordmørskommunene Halsa og Rindal blir trønderske etter kommunereformen. Det betyr at Trøndelag får 3600 flere innbyggere. Det skriver Adressa i en artikkel tirsdag.

Flere nordmørskommuner samt Os i Hedmark har diskutert kommunesammenslåing med trønderske kommuner, men nå ser det ut til at Halsa og Rindal blir de eneste kommune som skifter fylke til Trøndelag i forbindelse med kommunereformen.

Rindal (2050 innbyggere) bytter bare fylke uten å slå seg sammen med andre kommuner. Halsa (1560 innbyggere) derimot har vedtatt å slå seg sammen med de to trønderske kommunene Hemne og Snillfjord.

Trollheimsporten er ikke kjent med at spørsmålet om fylkestilhørighet er avgjort for Rindal sin del, så hvordan Adressa har kommet fram til at Rindal "bare" bytter fylke er vi litt usikre på. Kanskje får vi svaret i morgendagens avis?


Adressa har snakket med ordfører Ola Rognskog i Halsa om kommunesammenslåingen.

- Jeg mener en større del av, eller hele Møre og Romsdal, bør inngå i en midtnorsk region. Regionrådet har nettopp satt i gang et utredningsarbeid for å vurdere om Nordmøre bør bli en del av samme region som Trøndelag, sier Rognskog til Adressa. Rognskog er også leder i Regionrådet.


Les hele artikklen i Adressa her: Nordmøringer blir trøndere