mars 2015 261

Rindal Arbeiderparti melder:

Rindal Arbeiderparti på fylkesårsmøte

Møre og Romsdal Arbeiderparti hadde årsmøte 13. og 14. mars. Delegatene fra Rindal var Line Flåtten, Brit Elin Wulvik, Jon Olav Furuhaug og Egil Bolme. Rindal Arbeiderparti hadde sendt inn to forslag til årsmøtet.

Det første forslaget var om tannlegesituasjonen. Rindal Arbeiderparti er sterkt bekymret for at den lokale tannhelsetjenesten blir sentralisert, og hvilken betydning dette har for innbyggerne våre. Arbeiderpartiet må jobbe for å bedre tannlegesituasjonen ute i distriktene, og det må jobbes for at tennene blir ansett som en del av kroppen.

Innstillinga til fylkespartiet: Det må arbeides for at de små kommunene får et tannlegetilbud i sin kommune.

Det andre forslaget handla om mer bruk av småskalautdanning i videregående skole.

For å unngå frafall i skolen er småskala en gunstig utdanningsmetode. Småskalautdanning er grupper på 4 elever som har alle programfag ut i næringslivet. Allmennfagene har de på skolen sammen med andre grupper. Med småskala kan elevene slippe å bo på hybel. Mange elever ville valgt 1. ønske hvis utdanningstilbudet hadde vært på deres nærskole. De vil ikke bo på hybel og velger derfor 2. ønske som heller ikke er i tråd med behovet i lokalt næringsliv.

Dette forslaget ble oversendt fylkestingsgruppa.

Delegatene: Line Flåtten, Brit Elin Wulvik, Jon Olav Furuhaug og Egil Bolme

 

Tekst og foto: Rindal Arbeiderparti