Hytterenovasjon

Leserinnlegg:

Hytterenovasjon.

Slik såg det ut ved ”stasjonen” for søppel fra hytter ved avkjørsel Hølstovegen i Rindal fredag 5. august. Og omtrent like ille var det ei uke før også. Hvem har skylda? Det er vel Hamos som har ansvaret for tømminga?

Det er naturlig at det blir mer folk på hyttene i ferietida, og dermed mer søppel. Og det bør Hamos ha kjennskap til. Det er ikke første sommeren det ser slik ut. Jeg tok selv en telefon og varslet renovatøren om tilstanden for 2-3 år siden. Det ble ryddet opp dagen etter. BRA!

Om det ikke hadde vært tvungen hytterenovasjon, tror jeg folk hadde sørget for å ta hånd om sitt eget søppel fra hyttene. Vi har hatt hytte i området i snart 20 år, og hadde etablert praksis med søppel i en plastpose som vi pakket i sekken og kjørte med oss heim. Og det har vi fortsatt med etter at tvungen hytterenovasjon ble innført. Det blir for oss det enkleste. Vi produserer mindre søppel på hytta enn det vi gjør hjemme. Og etter noen dager på hytta, er det god plass i dunken hjemme. Mange andre hytteeiere gjorde/gjør det på samme måte.

Det er vel ingen hytteeiere, i alle fall ikke mange, som kaster fra seg søppel og griser til. Særlig i regulerte hyttefelt med naboer rundt seg på alle kanter.

Kun en gang har jeg levert søppel ved Hølstovegen. Årsak: Mye trivelig feriefolk på besøk ei stor uke. Deriblant to ett-åringer som dreit i bleien og koste seg. Den gangen kjørte jeg hjemmefra og opp til Hølsto-vegen og leverte. Samtidig var det en mann der som kvittet seg med skrot etter diverse husvedlikehold. Han har ikke hytte i området. Men, men ... .

Avgifta for hytterenovasjonen, etter en del år er det blitt noen tusen kroner, er noe jeg må betale. Jeg føler at jeg for ingenting igjen for disse pengene. Kommunestyret vedtok ordninga.

Den gang ordninga med hytterenovasjon ble innført, var et av de beste argumenta at det ble overfylte søppeldunker i sentrum og ved butikkene. Særlig i forbindelse med påska var det slik. Dette problemet kunne vel vært løst ved ei ordning med at kommunen var ansvarlig for å sørge for tømming når behovet meldte seg.

Som alle vet er det fra og med 2016 innført eiendomsskatt også på hytte-eiendommer her i bygda.

Skjønner dere hva jeg mener?

 

 

Rindal, 07.08.16.

Kjell Stenbro