Rekordtidlig sommer i fjellet

20180614_121731_690x336.jpg
I dag åpner turisthyttene i Trollheimen til tidenes tidligste sommer. Vi er vel fire uker foran normalen på denne tiden. På bildet ser vi vertskapet på Trollheimshytta.
 
Lite snø i fjellet i vinter kombinert med en flott vår og forsommer har smeltet bort det som er av snø i fjellet. Det er ikke mer snø i fjellet nå ved sesongstart enn det er i slutten av juli. 
Det betyr drømmeforhold for turfolket når Trondhjems Turistforening (TT) til helga åpner sine betjente turisthytter i Trollheimen og Sylan.
I Trollheimen er det Jøldalshytta, Gjevilvasshytta og Trollheimshytta som åpner dørene med betjent drift fram til 16. september.
I Sylan er det Schulzhytta, Storerikvollen og Nedalshytta som blir betjent.

20180614_130513.jpg

Alt klart på hyttene

Det har vært hektiske forberedelser på alle hyttene de siste dagene. Det aller meste er nå klart for fjellturistene, men også denne helga vil gå med til å sette prikken over i-en flere steder, uten at det vil forhindre noen i å dra til fjells. Betjeningen er på plass og klar til å ta imot fjellvandrerne.

Toppturene er allerede i gang

Selv i høyfjellet er det lite snø igjen. -Vår feltavdeling har vært til fjells denne uka og melder om at det bare er enkelte snøfonner å treffe på. Disse er fast og fin å gå på. Det er fine forhold til å vandre fra hytte til hytte.
Det meldes også om at de første toppene allerede har blitt besteget. Både Snota, Storsola og Storsylen har hatt besøk av toppturglade turfolk. Dette lover godt og kan godt bli tidenes sesong for fjell- og toppturer.

Plass til alle

Storinnrykk i fjellet skaper ikke problemer for TT. Erfaringsvis sprer trafikken seg over alle de 30 turisthyttene som er i Trollheimen og Sylan. Litt "rush" på enkelte hytter som i den populære ”Trekanten” i Trollheimen må nok påregnes enkelte godværshelger i august. Derimot er det god plass på hyttene både i juli og midt i uka. På landsbasis har turistforeningen over 500 turisthytter spredd over hele landet. De fleste finnes her i Sør-Norge. Det er imidlertid ikke så mange som vet at vi med vår samlede sengekapasitet på 8000, utkonkurrerer en del av de største hotellkjedene i Norge. Dette betyr at overnattingskapasiteten er enorm. Så ingen skal være engstelig for om det ikke er plass til de i fjellet denne sommeren.

-Her er alle velkommen. Vi lever under mottoet: -der det er hjerterom er det husrom, - så her får alle seg en plass å sove, lover TT.

20180614_130742-01.jpg

Dette skjer i fjellet nå: https://www.tt.no/aktiviteter/?organizers=forening%3A1