Ådne ingress

Rekordmange prøvde fiskelykken

Rekordmange hadde tatt turen til Nordmarka torsdag kveld for å prøve fiskelykken i Glønavatnet. Nærmere 60 barn i tillegg til deres foreldre og besteforeldre ventet spent på at fisken skulle bite - men de aller fleste endte opp med vannliljer på kroken. 

Tradisjonen tro åpnet årets laksefestival med fisking for barn på Glønavatnet, i regi av Surnadal jeger- og fiskerforening - et arrangement som ser ut til å motta økt interesse år etter år. Alle barna mottok premier allerede ved registrering som ekstra motivasjon, og i tillegg vant noen heldige barn flere premier mot slutten av arrangementet som et resultat både av trekning og fiskekonkurranser.

Tross litt regn og en fiskelykke som lot vente på seg for de aller fleste, var det god stemning rundt vannet. Ola Røe fra Surnadal JFF kan fortelle at nesten alle barna vanligvis får fisk på kroken under disse arrangementene, men at det nok var litt dårlige fiskeforhold denne gangen grunnet mindre vann enn vanlig.
 

Mads Georg.png

Da vi møtte 9 år gamle Mads Georg Avset Sjøflot (bildet over) var utålmodigheten stor for at alle fiskerne skulle returnere med fangsten sin. Så langt i konkurransen hadde han nemlig fått dagens største fangst, og var dermed veldig spent på resultatet. Det var derfor stor lykke da det ble annonsert at Mads Georg vant den uhøytidelige fiskekonkurransen med sin fisk på 232 gram.
 

Jonas og Petter.png

Jonas (9 år) og Petter (5 år) fisket på Glønavatnet for første gang, og var blant de første som hadde fiskelykken med seg.
 

Natalie og Mia.png

Natalie (6 år) og Mia (4 år) var med bestemor til Glønavatnet, og var blant de heldige som hadde fått fisk. Selv om de synes at fisken er litt ekkel å ta på, så er de ivrige fiskere. Til vanlig fisker de på Belefjellet, og fisker like gjerne på sommeren som på vinteren!
 

Nina.png

Nina (9 år) deltok på arrangementet for tredje år på rad. Dessverre var Nina blant dem som ikke hadde fått napp da Trollheimsporten tok en prat med henne, men det var ingen hindring for fiskegleden!
 

Ådne og Rune.png

Fem år gamle Ådne og pappa Rune prøvde fiskelykken på Glønavatnet for første gang. Kast etter kast kjennes det ut som om fisken biter, men til Ådnes store skuffelse viser det seg stort sett å være vannliljer han drar på land.
 

Veier fisk.png

All fisk veies for å sikre korrekt resultat av fiskekonkurransen.
 

Kåre Børset.png

Coop Extra Surnadal sponset arrangementet med mat til hele 100 voksne og barn, og grillmester Kåre Berset (bildet over) sørget for gode pølser og karbonader til alle mann.


Alle bilder er beskyttet av opphavsrett. Viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

Trykk bildene større:

Adrian og Magnar
Adrian og Magnar
Ådne
Ådne
Fiskere bak
Håkon
Håkon
Olav
Olav
Petter og Jonas
Petter (5) og Jonas (8)
Vinner lodd
Nina ble en av de heldige vinnerne