Odd Arne Halaas og damene_690x413

Rekordmange på Damenes Aften

Byggmakker og Hageland, sammen med ulike samarbeidspartnere, samlet hele 200 damer i lokalene sine i Surnadal onsdag kveld. Med stort oppmøte, spennende mat, nye interiørtrender og generelt god stemning, kan arrangementet trygt kalles en suksess.

 

Etter en humoristisk velkomst ved kveldens los, artigkaren Odd Arne Halaas, ble damene delt inn i grupper og geleidet imellom seks stands som var fordelt ut over lokalene. På disse seks stedene fant man Foss kjøkken, Den gode maten, Jotun, Borge tapet, Moelven, og Toril Redalen.

 

Hos Den gode maten fikk damene smake på kortreist og økologisk mat. Skinke fra Sylte gårdslakteri, rødbetkake, grønnsaksuppe, quesedillas med hjemmelagede lefser og limousinkalv, og gourmetpotet. "Mayse" fra Rasteplassen i Halsa bruker helst råvarer fra nærmiljøet, og liker å blande de med eksotiske innslag. Blåbær- og ripsbærsaft, laget på gamlemåten og tilsatt Farris, var drikke til maten.

Den gode maten_690x462.jpg

Den gode maten: Britt G. Moen, Solveig Haglund og May Iren Dønheim Hovde.

 

Kakespisere_690x470.jpg

Janne Løseth og Irene Haugen synes det var nydelig mat og spennende smak på rødbetkaken.

 

Skryt_690x462.jpg

Målfrid Ranheim og Gunnhild Meisingset satte særlig stor pris på å få smake lefse med limousinkalv.

 

 

 

Jotun_690x387.jpg

Thomas Holm fra Jotun presenterte nyheter og trender innen maling.

 

 

Bård Inge Kjelstad, distriktssjef i Moelven, kunne presentere flere nyheter både innen profiltyper og overflatebehandlinger på panel. –Tre er på god vei tilbake i de norske hjem, sier Kjelstad, og peker på minimalistiske trender innen panel. Mange vil ha bearbeidede etterbehandlingstyper, som Moelvens sjøbodpanel. En annen spennende nyhet er varmebehandlet ask som ikke trekker fuktighet, og som dermed kan brukes på våtrom. Kjelstad understreker at kunden har stor handlingsfrihet og får akkurat det de ønsker, både innen en svært bred fargepalett, olje, beis eller maling, og overflate.

Moelven_690x488.jpg

Bård Inge Kjelstad med varmebehandlet ask.

 

 

Jostein Stene, salgssjef i Foss kjøkken på Å i Meldal, viste trender som stadig favoriserer klassiske kjøkkendesign, men som også peker i retning av mørkere farger som sort og grått. Han presenterte Foss’ mange løsninger og modeller innen oppbevaring, benkeplater, og øvrig kjøkkendesign.

Foss kjøkken_690x455.jpg

Jostein Stene og Grete Bergset med et grått Foss-kjøkken.

 

 

Distriktsrepresentant i Borge tapet, Kjell Tiller, demonstrerte tapetlegging for damene. Han var opptatt av å vise at det å legge tapet ikke er vanskeligere enn å male. Mindre søl blir det også! Han presiserte at det er viktig med godt verktøy og god tid. Mange stresser og haster seg gjennom arbeidet, og da er sjansen større for å få et dårligere resultat - et resultat som tross alt skal stå i 10 år. Det er med andre ord verdt å ta seg god tid for å unngå luftbobler og skjeve linjer.

Tapettrendene for tiden er geometrisk og organisk. Borge presenterer 10 nye kolleksjoner i september og februar hvert eneste år, så her er det bare å følge med over nyttår.

Borge Kjell Tiller_690x515.jpg

Kjell Tiller viser en av de store trendene innen tapet; geometri.

 

 

Kunstner, blomsterdekoratør og todaling Toril Redalen viste teknikker, materialer, og kreative løsninger for kranselaging. Hun bruker mest naturlige materialer, men liker også godt å blande inn enkelte andre elementer i kransene sine. Kransene kan dekorere Norgesglass, blomstervaser, og brukes som fruktfat, og MÅ ikke være så store. Det gjelder å tenke annerledes! Redalen synes det er flott at det er en økende interesse for det å lage ting på egen hånd, og tenker at det nok kommer av et ønske om å være en del av en skapende prosess.

Toril Redalen_690x462.jpg

 

 

Damene var i trygge hender hos Odd Arne Halaas fra Eide. Han har underholdt på ulike tilstelninger og arrangementer i over 20 år, og var også med på Guttas kveld tidligere i år. – Jeg elsker jo å drive med dette, sier han, spesielt når det er 200 damer til stede! Det er jo rene julaften!

Odd Arne Halaas og damene_690x413.jpg

Odd Arne Halaas og damene.