OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rekordfisker får evig liv i Rindal

2013 ble et begivenhetsrikt liv for preparant Ole Geir Schanke ved Schankes trofèdesign i Rindal. To verdensrekorder har han hatt på arbeidsbenken siste år, først en uer på vel 12 kg, og seinere rekordtorsken på hele 47 kilo som har vært avbilda i de fleste fiskermagasin verden over.

Første rekordfisk på arbeidsbenken var en uer på 12,14 kg tatt på stang fra Heidrun oljeplattform utenfor Kristiansund. Det var 21. november at Alexander Thomassen (bildet under) fikk napp på 300 meters dyp og kunne hale på dekk rekordueren på 12,14 kg, noe som viste seg å være hele 9 kg over rekord.

Siden havna fisken på bordet til Ole Geir Schanke, der den fikk evig liv i form av en særdeles naturtro avstøpning.

Så kom veredensrekordtorsken sendende. Den har Trollheimsporten tidligere har skrevet om her.

Torsken ble fisket på stang ved Sørøya nordpå av en tysker, som no har fått trofeet i naturtro avstøpning tilsendt. Torsken som var 47 kg tung og 160 cm. lang vil nok ta mye plass på skryteveggen til eieren

Hvor henger man en 47 kilos torsk, mon tro? Over sofaen?

Å lage avstøpninger av fisk er et møysommelig og nøyaktig arbeid. Her er det ikke bare snakk om godt håndverk, men for å få fisken naturtro og satt inn i et naturlig elment er nok også et kreativt og kunstnerisk øye avgjørende. Ole Geir Schanke innehar alt dette. Det er ikke tilfeldig at verdensrekordene havner på Trønkaholten i Rindal!

 

Verdens største uer_690x920.jpg

En møysommelig prosesss:

Uer i forma_690x518.jpg

 

Avstøpning av uer_690x518.jpg

Den ferdige avstøpninga:

 

Gå også inn på Scankes trofèdesigns hjemmesider

Klikk på "Media". Der kan du lese mer om rekordfiskene og mer utførlig om prosessen fra fisk til ferdig avstøpning.