Trondhjems Turistforening melder:

Rekordbesøk i Trollheimen

Å gå på tur i fjellet blir stadig mer populært. Overnattingstallene for TTs betjente hytter i Trollheimen viser en økning hittil i år på 37%. Trollheimshytta øker med hele 45%.

P1040799.JPG
Trollheimshytta (Foto: Asgeir Våg)

Geithetta_AV.jpg
Geithetta (Foto: Asgeir Våg)

Mens det i fjor var mye snø i fjellet til langt utover sommeren har det i år vært fine forhold og mye varmt og godt vær helt siden hyttene åpnet 24. juni. Dette har gitt rekordbesøk på turisthyttene og en drømmestart på årets sommersesong. Jøldalshytta har en økning på 51% mens Trollheimshytta øker med 45% og Gjevilvasshytta med 17%.

Nytt av året er lanseringen av turkonseptet SignaTUR. Dette er Turistforeningens offisielle liste over de ypperste langturene i landet. Det er bare ni turer som til nå er funnet verdig en plass på denne eksklusive listen – og to av disse er i Trøndelag! Både «Norge på tvers» og «Signatur Trollheimen» er med blant de utvalgte langturene. Det er god grunn til å tro at dette har slått veldig positivt ut for besøket i våre fjellområder. I tillegg holder «Trekanten» i Trollheimen fortsatt stand som en av de mest populære fjellturene i landet.

Det er tydelig at flere og flere ønsker å være aktive i ferien og gjerne gå lengre turer fra hytte til hytte. Ikke minst blant unge er dette en stigende trend. I tillegg velger nok ekstra mange å feriere hjemme i år på grunn av alle urolighetene i utlandet. For mange er nok roen og stillheten man finner i fjellet og den helt spesielle atmosfæren på turisthyttene en kjærkommen avveksling fra hverdagen mas og stress.

Skulle besøket på turisthyttene holde seg samme nivå som hittil i sommer, går vi mot en av de beste sesongene i TTs historie.

Blåhø_JR.jpg
Blåhø. (Foto: TT)

Gjevilvasshytta_JR.jpg
Gjevilvasshytta (Foto: TT)

Les mer på nettutgaven til Adressa: Nesten 8000 overnattinger på turisthyttene

På tt.no kan du lese mer om hyttene i Trollheimen. Du finner også mange bilder på denne nettsida.
 

Frode Støre Bergrem,
Daglig leder i Trondhjems Turistforening