Mons og Lilly Gunn seier_1024x868

Reint fleirtal for Mons og Lilly Gunn

Arbeiderpartiet ble valgets klare vinner i Surnadal. Tilsammen fikk sittende ordfører Mons Otnes 48,34 % av stemmene og 14 seter i kommuestyret. Det er reint fleirtal og mye skal til for at ikke Lilly Gunn Nyheim stormer inn som ny varaordfører. Det ville ikke ordfører Mons forskuttere i natt, men han var overvelda over tilliten og kjøle glad for resultatet.

Stor stemning under valgvaka til Surnadal Ap på Musters i natt! Til venstre trolig lederskapet politisk i kommunestyret i kommende periode - ordfører Mons Otnes og varaordfører Lilly Gunn Nyheim.

Først Ap - så resten
Valgdeltakelsen i Surnadal var imidlertid ikke høyere enn vel 60 %. I Surnadal ble egentlig alle de andre valgets tapere. Sp med Bernt Venås i spissen fikk nær 30 % av stemmene og fikk 8 seter i kommunestyret, 1 mindre enn sist. Høyre og Frp er inne med 2 hver. For H er det en tilbakegang på 1, mens Frp har like mange som sist. SV er ute av kommunestyret i Surnadal, mens KrF er inne med kun 1. Trolig er det Palmer Vikan, som er utmeldt av KrF og stiller som uavhengig i det kommende kommunestyret.

- Jeg var utrolig spent foran dette valget og det har vært utrolig artig å oppleve denne tilliten. Jeg vil rette en stor takk til velgerne og partiapparatet. Vi er ydmyke og skal ta dette store ansvaret velgerne har pålagt oss på alvor, sa Mons Otnes til Trollheimsporten i natt - og ville fordøye resultatet før han sa noe sikkert om fordeling av posisjoner.

Resultatet fra departementet for Surnadal finner du her!