Regionrådsmøte i Rindal april 2016 red

Regionråd ønsker nordmørskommuner velkommen

På sitt møte fredag vedtok regionrådet Orkdalsregionen enstemmig, og med stor entusiasme, å invitere nordmørskommuner inn i Trøndelag.

I en pressemelding uttaler regionrådet i Orkdalsregionen følgende fra sitt møte 9. september:

Orkdalsregionen er kjent med at nordmørskommuner utreder å endre fylkestilhørighet fra Møre og Romsdal, til det nye fylket Trøndelag. Orkdalsregionen ser med velvilje på dette og ønsker nordmørskommuner velkommen inn i det nye Trøndelag. Dette sammenfaller med hva Orkdalsregionen uttalte i sitt høringssvar til Trøndelagsutredningen.

Orkdalsregionen og Nordmøre har mange strukturelle fellestrekk, ikke minst når det gjelder næringsliv. Det foregår en betydelig verdiskaping i Orkdalsregionen og på Nordmøre. Regionen er verdensledende innen oppdrett av atlantisk laks og prosessindustri. Regionen har blant annet sterke industristeder som Kristiansund, Orkanger, Sunndal, Hemne og Tjeldbergodden. I tillegg kommer Hitra og Frøyas verdensledende posisjon innen industriell bearbeiding av laks og annen sjømat. Orkdalsregionen består av kommunene Rennebu, Meldal, Rindal, Hemne, Snillfjord, Hitra, Frøya, Agdenes, Orkdal og Skaun.

Kommunene i Orkdalsregionen og på Nordmøre har over år bygd gode relasjoner gjennom ulike interkommunale samarbeid som for eksempel renovasjon, legevakt, havneselskap og ilandføring av gass til Tjeldbergodden.

Skulle nordmørskommuner velge å bli en del av det nye Trøndelag vil det være et svært viktig bidrag for å etablere en sterk region i vår del av Midt-Norge; en region hvor fremtidsnæringene står sterkt.

Ola Rognskog, leder for Orkidé, regionrådet på Nordmøre, er svært glad for invitasjonen.

– Vi trenger dette. Fylkesordføreren i Møre og Romsdal har bidratt til å bygge ned selvfølelsen vår når han i media har sagt at vi ikke var ønsket i Trøndelag. Derfor er det utrolig godt å få høre dette, sier Ola Rognskog til NRK.

 

Arkivfoto fra regionrådmøte i Rindal i april i år. Rindalsordfører Ola T. Heggem t.v., med leder i regionrådet Orkdalsregionen Oddbjørn Bang.