Birgit Reisch

Rådmannen i Rindal innstiller på å gå med i Orkland kommune

Kommunestyret i Rindal tar den store saken om kommunereformen opp til ny behandling i sitt møte onsdag 14. desember.

At saken skal tas opp igjen, ble vedtatt med knapt flertall etter en interpellasjon på forrige møte.

Rådmannens innstilling til vedtak er nå klar:

1. Rindal kommune ønsker likevel å slå seg sammen med Agdenes, Meldal, Orkdal og deler av Snillfjord til den nye storkommunen Orkland.

2. Rindal kommune anerkjenner innholdet i intensjonsavtalen datert 31.10.2016 og ønsker å slutte seg til denne, med de tekniske tilpasninger som må til for at Rindal kommune kan delta på like fot med de andre.

3. Rindal kommune anmoder de øvrige kommunene om å få gå med i det forberedende arbeidet så snart det er praktisk mulig, uten å vente på beslutning i Stortinget.

Den fullstendige saksframstillinga er lagt ut på Rindal kommune sine nettsider.


Rådmann Birgit Reisch sier til Trollheimsporten at denne innstillingen er i tråd med rådmannens innstilling til kommunestyret i juni. Da avgjorde flertallet i kommunestyret at Rindal skulle bestå som egen kommune.

Nå når saken kommer opp på nytt vet man en del mer, både om nabokommunenes avgjørelser og fylkesmennenes innstillinger.

- Vi har laget et nytt saksframlegg, slik kommunestyret ba om. Vi har prøvd å belyse en del flere momenter, sier Birgit Reisch.

Rindal kommune har ikke vært i kontakt med nabokommunene i Orkdalssamarbeidet om denne saken enda. Det skjer etter at vedtaket er fattet, dersom kommunestyret går inn for sammenslåing med Orkland. Det blir opp til politikerne i kommunestyret 14. desember.

 

Bildet: Birgit Reisch (arkivfoto)