Populært med mat fra indre Nordmøre

Etter å ha hatt både varetelling og pengeopptelling etter årets Matfestival i Trondheim, viser det ny rekord for flere av medlemmene i lokalmat-nettverket Den Gode Maten.

Matfestival Trondheim 2014_690x366.jpg
Stor pågang og god stemning på standen til Den Gode Maten.

Trondheim Matfestival 2014_690x400.jpg
Lokalmat-nettverket Den Gode Maten fikk markert seg på Trøndersk Matfestival.


Fjorårets deltakelse på Trøndersk Matfestival var mer som et prøveår, og årets resultat både publikumsmessig og omsetningsmessig ble en suksess, sier prosjektleder Britt G. Moen.

Etter tre dager med mange lokalmat- interesserte innom standen til Den Gode Maten fikk produsentene fra Sylte Gårdslakteri, Rasteplassen og Mosbøen Gård solgt, og ikke minst vist fram sine spesialiteter fra indre Nordmøre. May Iren Dønheim Hovde fra Rasteplassen måtte allerede etter første dagen få nye forsyninger av mølsgraut. Det ble bl.a solgt mølsgraut og bakels  på standen for Den Gode Maten. Dette falt tydeligvis i smak for publikum, og det var heller ingen andre som kunne tilby noe slikt.  Graut generelt er jo tradisjonsmat og på full fart tilbake som en populær matrett.

Sylte Gårdslakteri gikk også tom for det meste i løpet av siste dagen på matfestivalen, kvalitetsmat av svinekjøtt var noe publikum satte stor pris på.

Mosbøen Gård var med for første gang i år, og hadde også stor suksess med sitt gode hjemmelaga flatbrød.

Oppsummeringa etter disse dagene på Trøndersk Matfestival må vel være at lokal, ekte, god mat er populært som aldri før, og med et godt regionalt samarbeid på tvers av kommunegrensene stiller matprodusentene enda sterkere, avslutter Britt G. Moen.

 

Foto: Britt G Moen