Pokémoncollage

Pokémonjakt i Rindal

Pokémonene har kommet til Rindal og både unge og voksne jakter etter skapningene rundt om i bygda - og noen i skjul. Vi gir en oversikt over pokéstopp og gymmer i Rindal.

Over: skjermdumper fra spillet. Såkalt augmented reality (utvidet virkelighet) gjør at pokémonene dukker opp rett foran deg. 

For et barn som vokste opp på 90-tallet og tidlig 2000-tall, kunne livet potensielt tidlig by på mange skuffelser. At brevet om opptak til Galtvort øyensynlig var rotet vekk i posten, eller at en ikke kunne legge ut på reise som Pokémontrener som i spillene, TV-serien og filmene. Men når vi nå skriver 2016, er det håp for drømmen om å bli pokemontréner. Mobilspillet Pokémon GO ble for et par uker siden offisielt lansert i Norge, og gir alle med en smarttelefon eller nettbrett og internettilkobling muligheten til å fange pokémon ute i det fri. Kanskje har du sett både unge og voksne med nesa i telefonen eller på merkelige steder? Da kan det være at du har sett en Pokémon GO-spiller.


Pokémonjakt i Rindal sentrum
I Rindal yrer det også av pokémon hist og her, og i Rindal sentrum møtte vi tre pokémonspillere. (Under f.v.) Håvard Hyldbakk Solvik (13), Jonas Romundstad (15) og Edvin Romundstad (13) har tatt syklene fatt for å kunne forflytte seg effektivt og har stoppet ved pokéstoppet (et sted hvor man kan få gjenstander å bruke i spillet, som gjerne ligger ved steder med kulturell betydning, som statuer, museer eller minnesmerker) ved Coop Prix. Jonas og Edvin har spilt en liten stund, mens Håvard starta i går, og smiler lurt på spørsmål om hvor mye han har rukket å spille på den tida. Noe av det som gjør Pokémon Go så gøy er det at de må dra rundt for å fange pokémon, mener Håvard. Guttene har dannet seg en grei oversikt over hvor det er pokéstopp og gymmer (et sted man kan slåss mot andre pokémon og trene opp egne pokémon) i Rindal. I dag starta de på Helsetunet og tar seg en runde rundt i Rindal sentrum. 

Håvard Hyldbakk Solvik Jonas Romundstad Edvin Romundstad.jpg

Spilling i skjul på museet
Rindal skimuseum har blitt et pokémonsentrum i Rindal med sine to pokéstopper og én gym. Her er mange innom, og det setter betjeninga på museet stort sett pris på. - Det er mye folk om dagen, sier Emma Steinshamn som jobber på museet sammen med Kristin Nordlund. Pokémonjegrene er velkommen på museet, men det er mindre hyggelig når det blir lagt igjen søppel, og når biltrafikk på tunet skaper merker i gresset. Sistnevnte hendte under gårsdagens regnvær da noen kanskje litt vel ivrige spillere spilte på museumsområdet, og ville unngå å bli våte. 

Noen av spillerne tar turen innom kafeen og skaper dermed litt ekstra salg. Steinshamn og Nordlund kan fortelle at det er både voksne og barn å se rundt veggene, og også foreldre sammen med barn. - Det er mye folk her etter stengetid, de synes kanskje det er litt “skamle”, undrer Steinshamn. 

Steinshamn og Nordlund understreker at spillerne er velkomne oppom og bidrar til å skape liv på området, men at de helst ser at de tar med seg søpla si. 
 

Fra kirka til fylkesgrensa
For de interesserte, er det så vidt det er undertegnede bekjent følgende pokéstopper i Rindal: ved Coop Prix, to ved Rindal Skimuseum, ved Rindal kirke, ved Øvre Rindal kapell, ved Saga Trollheimen Hotel, ved rutebilstasjonen, ved steinen på kommunegrensa til Surnadal, ved bautaen for John Neergaard i Romundstadbygda, ved nedkjøringa Hølstoen og ved innkjøringa til Reslia hyttefelt i ved fylkesgrensa. Av gymmer finnes det en ved statuen av Sigurd Røen “frammi gara”, en på Rindal skimuseum og en ved innkjøringa til Hardvedhaugen hyttefelt i Romundstadbygda, ved fylkesgrensa. 
 

Sunt pokémonvett
Det har sirkulert mange slags oppslag i mediene om bakdelene ved Pokémon GO, som brå stopp og hindringer i trafikken, skader ved uoppmerksomhet, upassende overtredelse av privat eiendom og jakting på kirkegårder. Vi oppfordrer alle spillere til å se seg godt om - og opp fra skjermen i ny og ne -, og å ikke være til bry for andre, verken på privat eiendom eller i trafikken!

IMG_3179.jpg
Ved Bjønnåsstøggu er det både en pokéstopp og en gym.
 

IMG_3180.jpg
Benken ved Litj-Larsstøggu har blitt et samlingspunkt for spillerne.

IMG_3181.jpg
En mindre kjent pokéstopp er kanskje denne ved bautaen til formannskapslovenes far John Neergaard i Romundstadbygda.

SaveSave