Plass til flere i Jubilate

Barnekoret Jubilate i Surnadal startet øvingene igjen onsdag ettermiddag i Øye kyrkje. Korleder og dirigent, Oddveig Helset Halle, ønsker flere barn i koret, og oppfordrer alle som liker å synge om å ta kontakt. Koret går et spennende år i møte, for neste sommer reiser den glade gjengen til Paris!

Jubilate er et barnekor som ble startet opp i 1977, som består av barn fra fjerde klasse og oppover. De har også et kor som heter Mini-Jubilate, som er for andre- og tredjeklassinger. Jubilate synger mye forskjellig, og samarbeider blant annet med et barnekor fra Paris!

- Barna lærer å synge i kor og flerstemt sang. Vi lærer de også å høre på toner for så å synge dem selv, smiler Oddveig Helset Halle som leder barnekoret.

De møtes hver onsdag fra klokken 15:00 til 16:00 i Øye Kyrkje, og øver til ulike oppdrag . Blant annet opptrer Jubilate på høsttakkefest og på julegudstjenesta.. De holder egen konsert, Luciakonserten, der barna står for programmet selv. I tillegg synger de også på sykehjemmet i Surnadal før jul, og på Stangvik aldershjem etter jul. Jubilate er også med på noen gudstjenester, blant annet på 17.mai og Maria Budskapsdag. På gudstjenestene gjør de litt forskjellig, de både synger solo, dramatiserer og leser tekster.

Barnekoret går et svært spennende år i møte.

- Til sommeren har vi blitt invitert til Paris, forteller Oddveig glad. Vi har hatt et samarbeid med et barnekor fra Paris, og i fjor vår var barnekoret fra Paris her og sang i lag med oss.  På konserten sang de til og med en norsk sang sammen!

Jentene i Jubilate gleder seg veldig til Paris-tur, og har planer om både shopping og sightseeing. For å tjene penger til denne turen holder de en konsert før jul, og en til våren.

- Vi vil gjerne ha enda flere korister, sier Oddveig.  Per i dag er det 10 barn i Jubilate, men vi vil gjerne bli opp i mot tjue.

For påmelding kan du enten kontakte Kirkekontoret eller ringe til Oddveig på telefon 975 94 512.

Mini-Jubilate starter med øvinger onsdag 3.september kl 13:45 i Øye Kyrkje. De ønsker andre- og tredjeklassinger hjertelig velkommen!

Tekst og foto: Ingrid Kvendset Fiske

jubilate 2014[1]_690x419.jpg