planking_350x262

Planking-farsott i Surnadal

Såkalt “planking” - som går ut på å legge seg flat på uvanlige steder for så å legge ut bilder av det på nettet - har blitt den nye store trenden i Surnadal. På Facebook-siden “Planking Surnadal” er det stadig nye bildeutlegginger av så til de grader kreative plankingposisjoner. Knut-Einar Glærum, som står bak Facebook-siden, mener planking er god fysisk aktivitet, og har en idé om å kunne arrangere egen plankingfestival i Surnadal.

- Planking dreier seg både om fotografering og aktivitet. Jeg liker å komme meg ut, og for den som ikke driver med fotball er faktisk planking god trening. Du kjenner det godt i kroppen når du har holdt på et par timer. Ved å finne nye og uvanlige steder for planking, og så fotografere og legge ut bildene på nett, får både du og andre sett Surnadal på en annen måte, sier Glærum.

Da Facebook-siden ble opprettet for kort tid siden, hadde den i begynnelsen få tilhengere. Men etter at det ble lagt ut bilder av planking, fikk siden 200 tilhengere i løpet av en kveld. Nå har nærmere 250 personer trykket “Liker” på siden, der aktiviteten er stor og bilder fra hele kommunen kommer jevnt inn.

Planking startet for fullt i Australia, og har i år blitt et verdensfenomen. I all sin enkelhet går det ut på å ligge med ansiktet ned og armene langs siden, helst liggende på så uvanlige steder som mulig, og så sørge for at det blir fotografert.

I utgangspunktet er temmelig uskyldig lek, men det har også skjedd alvorlige ulykker fordi plankingen har foregått på farlige plasser. Nylig ble det også oppstyr i Bergen, da tre unge gutter planket på skinnegangen foran Bybanen, som begynte å kjøre like etter at bildet ble tatt.

- Slike bilder og situasjoner vil vi ikke ha på “Planking Surnadal”. Usmakelige bilder blir fjernet, og det er satt 18-årsgrense på siden. Vi oppfordrer ingen til noen form for farlig planking, her skal det kun være kunstnerisk og atletisk planking, understreker Knut-Einar Glærum.

Han legger til at et av målene er å lage mer liv og entusiasme i Surnadal. “Planking Surnadal” har da også fått betegnelsen “amatøridrettslag” på Facebook-siden.

- “Planking Surnadal” er faktisk større enn plankingsiden for Trondheim, og folk synes dette er artig. Hvis vi når 1000 medlemmer, kunne det også vært artig å arrangere en egen plankingfestival her i bygda, sier Knut-Einar Glærum.