Pilegrim for en kveld

Ute herjet høststormen, men inne varmet korsang og pilegrimshistorier da Mo sokneråd inviterte til en onsdagskveld litt utenom det vanlige i Mo kirke.

Høsten viste seg fra sin sanne side da tunge regndråper og kraftige vindkast ønsket vandrerne velkommen til kirka. Der inne ventet Damekoret Credo, Sangkoret Tormod, Lubomir Aleksandrov, Nils Røv og Berit Synøv Fugelsøy, som med sin musikalitet ga lunt ly for høststormen.

Kvelden ble ledet av Kirsti Hjørnevik, som i mai i år foretok en fem uker og 800 kilometer lang pilegrimsreise langs El Camino i Spania, til en av de mest kjente pilegrimsmålene i verden, Santiago de Compostela. Hjørnevik kunne fortelle om store og små mellommenneskelige hendelser, omsorg, refleksjon, lengsel og velsignelser. Hun minnet om at mennesker trenger hverandre på vandringen gjennom livet.

- Vi er alle pilegrimer, mennesker underveis, mer og mindre fremmede og usikre, selv om vi er gode på illusjoner om at vi har kontroll på livet, sier Hjørnevik.

Hjørneviks opplevelser og betraktninger fra pilegrimsvandringen ble knyttet tett opp til musikkstykkene. Blant annet fikk vi høre en nydelig versjon av Ola Bremnes' Har du fyr, som handler om å være fyrlykter for hverandre, signert solosanger Berit Synøv Fugelsøy, mens Damekoret Credo hadde en rekke salmer på repertoaret, deriblant Ha ingen uro fra Taizé, et pilegrimssted i Frankrike.

Kirsti Hjørnevik pilegrim.jpg

Peregrina Kirsti Hjørnevik forteller om kalde netter og varme mennesker. - Jeg ønsket å erfare Guds nærvær slik det åpenbarer seg når jeg må slippe kontrollen, føler meg ensom og forlatt, og ikke lenger kan løse alt ved et tastetrykk, sier Hjørnevik om årsaken til at hun valgte å legge ut på en vandring som var alt annet enn enkel og komfortabel.

Damekoret Credo.jpg

Damekoret Credo med dirigent Oddveig Helset Halle.

Hausttonar Tormod.jpg

Sangkoret Tormod med dirigent Sander van der Loo.

Nils Røv munnspill.jpg

Munnspillvirtuos Nils Røv fremførte flere sanger og vekslet smidig mellom to munnspill i dur og moll. For slik er jo livet også, det går i dur og moll, kommenterte han.