Perlevev + Svorka = vann

 

I forrige uke skrev Trollheimsporten om perleveven som elever på 7. trinn ved Øye skule hadde lagt ut på auksjon for årets TV-aksjon.

 

I natt gikk fristen ut, og summen endte på 9.000 kroner. Det var Svorka som vant budrunden, og allerede mandag formiddag var den vakre veven på plass i Svorkabygget.

 

Perlevev Svorka_690x451.jpg

Elevrådsrepresentantene fra 7. trinn, Ida Knutsen Todal og Benjamin Rønning, overrekker veven til Fjeldvær, flankert av rektor Odd Arild Sande og kunst- og håndverkslærer Anne Marie Rognskog. Fjeldvær lover at han skal finne en fin plass å henge veven så alle kan se den.

 

Administrerende direktør Halvard Fjeldvær er svært glad for at akkurat Svorka stakk av med den fine veven, spesielt fordi det er vann som var temaet for TV-aksjonen og veven.

- Vi jobber jo med temaet hver dag, ved å lage strøm av vann, sier Fjeldvær. Han legger til at han har stor sans også for engasjementet rundt TV-aksjonen, derfor ønsket han og Svorka å hive seg med i budrunden. Svorka synes dessuten veven var så fin at de like så godt rundet summen opp til 10.000 kroner.

 

Det vil si at perleveven til elevene ved Øye skule gir 50 mennesker tilgang til vann - resten av livet.