Richard Halgunset foto John J Storholt

Påskevakt for Rindal RKH

Lørdag startet påskevakta for Rindal Røde Korps Hjelpekorps. Den avsluttes ikke før 2. påskedag, og i år er første påske at Nødnett er i bruk.

Rindal RKH stiller fire mann pr. vaktlag, som jobber to-tre dager hver pr. vakt i påska - med ferdigpakka bil og henger med snøskuter, slede, førstehjelputstyr og andre viktige ting som brukes i jobben. I all slags vær starter de opp og fyker innover fjellet med store sleder som er lastet med diesel, propan og matproviant til Trollheimshytta. Merking av trekanten mellom turisthyttene i Trollheimen står også på programmet, og rett før påske skal betjeningen fraktes innover. Alt må på plass til skituristene kommer, slik turistene skal få en god opplevelse når de kommer slitne og sultne inn på tunet på Trollheimshytta.

 

Stor styrke og godt samarbeid

Rindal Røde Korps Hjelpekorps har en medlemsstyrke på ca. 20 mann som kaster det de har i hendene og rykker ut på kort varsel når alarmen går. I tillegg går alarmen til distriktene rundt Rindal, slik at de kan mobilisere mer folk og utstyr på kort tid.

Dette er første påske hvor Nødnett er i bruk for Rindal RKH. Dette er et godt redskap som fungerer veldig bra, og bidrar til tettere samarbeid mellom politi, ambulanse og brannvesen, forteller korpsleder Richard Halgunset.

Han ber publikum ringe nærmeste legevakt 116117, medisinsk nødtelefon 113 eller politiets nødtelefon 112 i nødssituasjoner. Det er nødetatene som styrer hjelpekorpsene i de forskjellige oppdragene, ved sykdom og akutte hendelser.

Rindal Røde Korps Hjelpekorps kan også kontaktes direkte på mobil 95721034 ved andre spørsmål, for eksempel ting man funderer på om påskefjellet og lignende.

Richard Halgunset med scooter foto John Storholt.jpg

Tekst og foto: John J. Storholt.