Lørdag
Lørdag Skyet
11°
Skyet
Svak vind
Søndag
Søndag Lett regn
Lett regn
Svak vind
House of Holger

På øving med "House of Holger"

Det er fullt trøkk på øvingene til «House of Holger» i helga. Lørdag kveld, under Laksedagene i Surnadal, skal det sjumanns store bandet stå for en helaftens show. Trollheimsporten stakk innom for å høre hvordan de ligger an, en halvannen måned før premierekvelden.

Og dette lover bra! Her blir det noe for enhver smak og allsangfaktoren blir høy. Det blir låter som vil treffe publikum i alle aldre og gjengen i «House of Holger» har bevisst plukket kjente melodier fra 70-tallet og fram til 2017. De ønsker seg et publikum med stort sprik og håper alle, unge som gamle kommer og deltar denne kvelden. Bandet er i hvert fall godt forberedt til en helaften og stiller med over 30 låter på repertoaret.

«House of Holger» presenterer seg som et band fra Rindal/Surnadal bestående av Øystein Hjelle Bondhus og Gunn Astrid Hove på vokal. Sondre Skogseth på bass. Olav Nergård Tørset på slagverk. Brage Kristian Einum på tangent. Ola Langli og Rune Dalager på gitar.

Det er ikke så mye tid til felles øving, kan Rune Dalager fortelle, -så det er en forutsetning at alle forbereder seg godt hver for seg, sier han. Og for Trollheimsportens utsendte så hørtes det virkelig slik ut. Etter trøkket å dømme, så har alle gjort jobben sin, og det er et flott knippe gode musikere som har samlet seg i bandet «House of Holger».

«House of Holger» ble satt sammen av SKUV, Surnadal Konseptutvikling, som står bak utekonsertene fredag og lørdag under Laksedagene i Surnadal, 20-22. juni.

Ideen til navnet var det Øystein som fikk, og han forteller at symbolikken er kortreist og med lokal tilknytning. Scenen til konserten ligger på Skei og med nærhet til hjemmet til Holger Skei, som er en kjent mann i lokalmiljøet. Bandet består av lokale musikere og det er et håp om at det skal bli en lokal folkefest når laksedagene arrangeres.

Både Gunn Astrid, Sondre og Øystein er engasjert i styret i SKUV. De kan alle tre bekrefte at SKUV har tatt på seg en kjempejobb med å arrangere begge konsertene under Laksedagene i Surnadal. – Vi gleder oss til å arrangere alt dette, sier Øystein. Og alle tre håper de at folk stiller på både konserter og andre arrangement i løpet av helgen.- Skal det fortsatt bli konserter denne helgen i framtiden, må folk vise at dette er noe de vil ha, sier de.

Overskuddet fra SKUV sine arrangement vil i sin helhet gå tilbake til musikk- og kulturlivet i Surnadal. Det er gjennom egeninnsats og dugnadsvilje at SKUV har utviklet seg. Laget har ingen gjeld og tidligere inntekter har vært brukt til investering av utstyr. Og dette til tross for at organisasjonen kun er 4 år gammel.

Så det er helt tydelig at dette er en stor satsing for SKUV, og Øystein forteller at de er takknemlige for den gode hjelpen og støtten de har fra både Surnadal Sparebank og Surnadal Kommune. Han vil også gå ut til resten av næringslivet og spørre om de også vil bli med på å støtte prosjektet.

Det hele gjengen i «House of Holger» nå ønsker seg til Laksedagene i Surnadal, er fint vær og god temperatur.  – Også håper jeg at det blir en konsert som treffer folk og som får folk til å bli med og synge, sier Gunn Astrid. Om hun ikke kan gi noen garantier for været, så mener hun ganske bestemt at hun kan love høy temperatur ved scenen.  Og akkurat det Gunn Astrid, er jeg helt sikker på at det blir, etter å ha hørt deg og de andre øve i dag!

House of Holger2.jpg


 

House of Holger3.jpg


Full konsentrasjon på øving.

Bildet øverst: Fra venstre Øystein Hjelle Bondhus, Rune Dalager, Sondre Skogseth, Olav Nergård Tørset og Brage Kristian Einum. Foran sitter Gunn Astrid Hove. Ola Langli var ikke til stede da bildet ble tatt.

Tips en venn Skriv ut