Ola T taler

"Offisiell åpning" i dag:

Øvre Dalen er ferdig

I dag klippet ordfører Ola T Heggem snora foran Øvre Dalen i Rindal sentrum. Etterpå var det omvisning for aktuelle kjøpere/leietakere og andre nysgjerrige. Her har man ledige næringslokaler på bakkeplan, to leiligheter for salg på toppen og fire hybelleiligheter til utleie i sokkelen.

Det har vært mye snorklipping på Rindal sentrum i det siste, sa ordfører Ola T Heggem i sin innledning. Det har vært snorklippping både av skikonger og humorkonger, sa han, og siktet til åpningen av Rindal Skimuseum i sommer, og åpningen av Inga Dalsegg sitt atelier Dalalåven nylig. El-Watch sine nye lokaler i autogarasjen ble også nylig åpnet av ordføreren selv. Øvre Dalen er nok det siste i rekken på Rindal sentrum i år. Det er et flott bygg som nå står ferdig, og nå blir dette en test på salgsmarkedet og utleiemarkedet i Rindal, sa ordføreren. Med dette utvider vi markedet og beriker rindalssamfunnet, sa han.

Planleggingen av bygget startet i 2012, og man kom etter hvert fram til hvordan arealet skulle utnyttes, omtrent som det framstår i dag. Det er arkitekt Lise Asmervik som har tegnet bygget. Hun har også tegnet autogarasjen, der El-Watch AS nå har flyttet inn. Arkitiketen har lagt vekt på at bygget skal passe inn i bygningsmassen på Rindal Sentrum, samtidig som dette ikke skulle være ei høg trøndelån. Man har ønsket å bryte litt med den gamle stilen, og ordføreren ga uttrykk for at han synes resultatet har blitt veldig bra.

Ordføreren fortalte litt om de oppturene og nedturene som har vært i prossessen med Øvre Dalen, fra planleggingen startet til bygget nå står ferdig. Det har tatt litt over to år. Den første prisantydningen var på ca 15 millioner, og vi endte til slutt opp med en kostnad på 18,5 millioner, sa han. Noen utfordinger har det vært underveis, men resultatet har blitt bra. VIBO og OPAK står bak byggingen, og de har gjort en god jobb.

Det viser seg igjen at det er like dyrt å bygge i Rindal som andre steder, sa Ola T Heggem, og salgs og utleiepriser må bli deretter. Men jeg synes vi har fått til en akseptabel kvadratmeterpris, sa han. Vi oppfordrer jo også private aktører til å investere i boligmarkedet, sa ordføreren. Derfor vil det ikke være riktig av kommunen å subsidiere salgs- og/eller uleieprisene i dette nye bygget. Vi må legge oss på markedspris. Kommunen bygger vanligvis boliger som er spesielt tilrettelagt, og for folk med spesielle behov, men dette er et unntak, sa han.

Vi har også engasjert landskapsarkitekter til å planlegge uteområdet her, sa ordføreren. Vi har jo allerede et torg i Rindal Sentrum, og planen er at vi etter hvert skal få et "Vestre torg" her, sa han.

Snorklipp1_690x394.jpg
Ordfører Ola T Heggem var fornøyd med å ha fått tildelt ei grønn saks

Snorklipp2_690x392.jpg
Øvre Dalen er offisielt åpnet!

Ola T Heggem avsluttet med å takke alle som har bidratt til der gode sluttresultatet på Øvre Dalen. Nå legger vi historien bak oss og ser framover, sa han. Så tok han fram saksa for å klippe snora. - Jeg har fått utdelt ei grønn saks til å klippe et rødt band, og det passer meg aldeles utmerket, spøkte ordføreren idet han klippet snora. Han mottok blomster fra OPAK som takk for godt samarbeid, og de oppmøtte ble invitert inn i bygget på omvisning.

Butikklokale_690x461.jpg
Man kommer direkte inn i dette store rommet, som f.eks kan brukes som butikk.

Ledige kontorer i 2. etg_690x414.jpg
I tilknytning til dette rommet er det tre ledige kontorer.

Fellesrom kontor_690x433.jpg
Midt i denne etasjen er det et fellesrom med kjøkken.

Kontorer 2. etg_690x399.jpg
I disse kontorlokalene flytter Statens Naturoppsyn inn, sammen med verneområdeforvalteren i Trollheimen. Snart blir altså Lars Olav Lund, Ola Eirik Bolme og Hege Sæter Moen å finne her.

Toppleilinghet1_690x440.jpg
Flott utsikt i den minste toppleiligheten! Denne har to soverom.

Kjøkken toppleilighet1_690x484.jpg
Slik er kjøkkenet i den minste leiligheten.

Toppleilighet2_690x487.jpg
Begge leilighetene har balkong, slik vi ser her i den største leiligheten. Denne har tre soverom.

Toppleilighet2 utsikt_690x458.jpg
Upåklagelig utsikt også i den største toppleiligheten! Her vil man etter hvert se rett ned på "Vestre torg".
Mer sentrumsnært enn dette blir det ikke!

Hybelleiligheter_690x446.jpg
De fire hybelleilighetene har hver sin inngang i sokkelen. To av disse boligene er allerede bebodd.

Hybelleilighet2_690x480.jpg
Her har man stue, kjøkken og soverom i ett, med et bad i brukbar størrelse og en liten bod innerst.

Hybelleilighet1_690x460.jpg
Hybelleiligheten sett innenfra.

Øvre dalen ingress_690x392.jpg
Øvre Dalen en fin septemberdag tidligere denne uka. Foto: Eva S Rønning