Jan Jensen og Karina Wigum

Overtar stafettpinnen i Surnadal Sparebank

Når assisterende banksjef Jan Jensen går av med pensjon i april, kan han se tilbake på 38 år i bygdebankens tjeneste. Nå er Karina Wigum klar til å overta stafettpinnen som ny leder for administrasjon.

Wigum tiltrådte stillingen 1. januar i år, og overtar med det et ansvarsområde som inkluderer blant annet ulike økonomifunksjoner, drift og administrative oppgaver. Wigum og Jensen er derfor godt i gang med en solid kompetanseoverføring - og førstnevnte forteller at hun blir godt skolert av sin forgjenger.

- Han har en utrolig god struktur og oversikt, sier Wigum.

Jensen startet som bankmann i 1978. 32 år gammel ble han banksjef for daværende Stangvik Sparebank, frem til i 2001 da Stangvik og Surnadal Sparebank ble enige om å fusjonere. En ubetinget suksess, ifølge Jensen, som siden da har sittet ved roret sammen med administrerende banksjef Allan Troelsen.

Siden fusjonen har sparebanken gått fra høydepunkt til høydepunkt, og senest på Næringslivsdagen 14. januar ble det klart at Surnadal Sparebank er Årets bank i Eika-gruppen for tredje året på rad. Jensen ser at banken stadig er i en god flyt og positiv utvikling, og mener derfor det er godt tidspunkt både for ham å forlate banken og for Wigum å starte i banken.

Kåringen gjenspeiler hvor godt de ansatte jobber sammen, mener Wigum, som er klar for å videreføre sparebankens tradisjoner.

- Lista er lagt høyt, smiler hun.

Hun er født og oppvokst i Surnadal, og etter 25 år i Trondheim valgte hun å flytte hjem. Wigum har blant annet hatt lederfunksjoner i sine 15 år i Danske Bank og tar med seg mye erfaring inn i sin nye jobb. Hun forteller at hun fra før var kjent med sparebankens gode ry, og nå når hun har fått et internt innblikk i driften skryter hun i tillegg av profesjonaliteten Surnadal Sparebank utviser også i de leddene som ikke alltid er synlige for publikum.  

- Det var den attraktive stillinga som gjorde at jeg flyttet tilbake, men jeg visste også at banken er godt drevet. Her er de ansatte veldig dyktige og opptatt av å levere, fastslår Wigum.