Ørna fri VG 001_1024x727

Her slippes den av Lars Olav Lund

Ørna er sluppet ut i det fri i Rindal

Ei uke etter at den ble funnet skadeskutt kunne den unge kongeørna, som ble funnet i Fossdalen i Rindal, slippes ut i det fri igjen. Det er VG som skriver dette i et oppslag over to sider i dagens papirutgave. Det er Ola Eirik Bolme som har tatt bildene da Lars Olav Lund slapp ørna i Rindal, der den ble funnet. Trollheimsporten har faksimiler fra VG-oppslaget i dag:

- Denne gangen endte det godt, men jegeren som har skutt den har begått grov miljøkriminalitet. Kongeørna er en fredet og rødlistet art, sier Jostein Sandvik i Statens naturoppsyn, til VG i dag.

Han har hatt den til rekonvalens i ei uke og ørna var utsultet. I løpet av rekonvalesensen har den satt til livs to kråker, en ravn og en gråmåse. Da hadde den kommet seg såpass at det var bare å ta den tilbake til Rindal, der den ble skutt på langt hold med hagle.

Over ser du faksimile av heile saka i VG i dag og under teksten. Nedenfor ser du Lars Ola Lund i Statens naturoppsyn slippe ørna fri. Det er Ola Eirik Bolme i Statens naturoppsyn som har tatt bildene når Lars Olav slipper ørna. Aller nederst ser du ørna da den ble fanget i Fossdalen og vingen som viser fire hagl:

Ørna fri VG 005_1024x1407
Lars Olav Lund slipper ørna fri - faksimile VG fredag 22. oktober 2010.
Ørna fri VG 006_1024x546
Lars Olav Lund slipper ørna fri - faksimile VG fredag 22. oktober 2010.
Skadd kongeørn på Knebba okt 2010
Foto: Lars Løfaldli
KONGER~1
Foto: SNO