IMG_5110_700x486

Ordføreren besøkte nybarnehagen

I dag var ordfører Ola T Heggem på besøk på Øvre Rindal Barnehage, som ble utvidet fra en til to avdelinger før barnehagestart i høst. Nå har avdelingene fått navn, og da var det naturlig å velge navn fra to fjelltopper i øverbygda, en stor og en liten...


Den nye storbarnsavdelinga har fått navnet "Ruten" og småbarnsavdelinga kalles "Tuva", forteller fungerende barnehagestyrer Gro Magnhild Brønstad. Avdelingene er altså kalt opp etter to fjelltopper i øverbygda, en stor og en liten. Og dette er korte og greie navn, sier Gro Magnhild. Det er tilsammen 23 barn i barnehagen nå, men ikke alle går i barnehagen hver dag. I dag var det færre barn i barnehagen enn vanlig, siden noen har fri i høstferien.


Vedtaket om utvidelse ble gjort i mai i år, sier Gro Magnhild Børnstad. Så ombyggingen av lokalene har gått veldig fort. Rommene som nå har blitt storbarnsavdeling var tidligere felles personalrom og møterom for skolen og barnehagen. Øvre Rindal skole har gitt plass til nytt personalrom og møterom i sine lokaler. Der er det to tidligere grupperom som er bygd om. Barnehagen har også mulighet til å bruke garderobene og gymsalen til skolen. Det nye påbygget til barnehagen er ei ny "vognbu", der alle barnevognenen oppbevares, her kan også vognene stå ly for været når barna skal sove.


Ombyggingen skjedde over sommeren, og det ble gjort en stor innsats for å få det ferdig i tide til barnehagestarten 18. august, sier Gro Magnhild Brønstad. Våre egne ansatte la ned mye arbeid i planlegging av rommene og bestilling og innkjøp av nødvendig utstyr og møbler, sier hun. Det er stort sett Rindal kommune sin FDV-avdeling som har stått for ombyggingen. De har vært effektive, og i tillegg har håndverkerne stilt opp når vi trengte dem, sier Gro Magnhild. Ombyggingen lot seg gjøre på en enkel måte, og resultatet har blitt veldig bra.


Ordfører Ola T Heggem kom på besøk i dag, for å se hvor fin barnehagen har blitt etter utvidelsen.

IMG_5074_690x555.jpg

IMG_5068_690x542.jpg

IMG_5078_690x665.jpg

I småbarnsavdelinga "Tuva" viste barna fram en dans de har øvet på. Og så var det tid for de minste å ta en tur ut. Noen gikk ut på tur, og andre fant plassen i sandkassen.

IMG_5101_690x944.jpg
Her blir det et flott bilde av Trollgubben Lurvelegg

I storbarnsavdelinga "Ruten" var det full aktivitet. Barna holdt på med et flott bilde av Trollgubben Lurvelegg, som har "spikerhår og barkehender og skjegg på ryggen sin og grønne tenner". Her hadde de tegnet gubben og limt på både bark, spiker og grønne tenner. Ordføreren fikk høre sangen om gubben, som har "et øye, og to neser, og tre hoder, og fire bein, og fem føtter, og seks ører, og sju negler av gråstein".

IMG_5092_690x507.jpg
Ordføreren fikk høre sangen om Trollgubben Lurvelegg

Blomster_690x483.jpg
Ellinor Trønsdal Lund tok imot blomster fra ordfører Ola T Heggem