Ordfører under åpen himmel

For å markere 2015 som friluftslivets år skal ordfører i Surnadal Lilly Gunn Nyheim overnatte under åpen himmel tirsdag 13. januar - med nyinnkjøpt lue og lakenpose. Så langt har 179 ordførere rundt om i landet takket ja til utfordringen fra Norsk Friluftsliv.

Lilly Gunn Nyheim i sovepose (2)_690x988.jpg

Nyheim har stor tro på at 2015 faktisk blir et år i friluftslivets navn. Hun håper på en stabil vinter med mye snø, så barn og voksne kan nyte dager ute og gå på ski – for de som ønsker det. – Selv er jeg ikke noen skiløper, akkurat, ler Nyheim. Hun karakteriserer seg selv som «sommerturgåer i fjellet» og har allerede planlagt tur til Besseggen i år. 

Nyheim har kanskje ikke vært ute en vinternatt før, men har tilbragt flere sommernetter under åpen himmel, også noen alene. Men Nyheim skal ikke sove alene på tirsdag, hun kommer til å dele gapahuk med leder i Turstigruppa i Surnadal IL, Toril Storrøsæter. Stedet er gapahuken i Kvenndalen og der er det rom for mange. Man finner til og med utepeis og utedo. Nyheim oppfordrer så mange som mulig til å bli med!

Det gjør også arrangørene bak Friluftslivets år 2015. De oppfordrer alle til å sove ute 13. januar, og til å legge ut en soveposeselfie med emneknaggene #nattinaturen #FÅ2015. De oppfordrer også til å ta kontakt med lokale lag og foreninger som Røde Kors, speidergrupper eller lignende i tilfelle man er usikker på hvordan man best holder seg tørr og varm gjennom natta.

 

Skal DU ta en #nattinaturen? Tag bildet ditt med #trollheimsporten i samme slengen, så havner du på Porten!