villaks

Ordfører-opprop for villaksen

Rundt 50 kommuner har signert oppropet for å øke innsats og arbeid mot lakselus og synkende villaksbestander. Rindal og Surnadal kommune er blant de som har signert.

Norges Jeger- og Fiskerforbund har sammen med Redd Villaksen, Norske Lakseelver, WWF-Norge, SABIMA, Norsk Friluftsliv (tidl. FRIFO), Norges Naturvernforbund, Hovedorganisasjonen Virke Reiseliv, Norges Bondelag, Greenpeace og Norges Skogeierforbund tatt initiativ til et ordføreropprop for villaksen og Vegard Heggem, prosjektleder i Norske Lakseelver, har vært i kontakt med ordførerne i Rindal og Surnadal.

Trykk her for å se lista over kommunene som har signert på Norges Jeger- og Fiskerforbund. Lista er oppdatert pr. 05. september, men nå har også Surnadal kommune og Lilly Gunn Nyheim sluttet seg til lista.

 

Hentet fra oppropet, som kan lastes ned fra nettsiden det er lenket til over:

"Når regjeringen nå går i gang med arbeidet rundt en ny stortingsmelding om oppdrettsnæringen, må den legge betydelig vekt på å redusere det økologiske fotavtrykket som næringen setter. Lakselusa har en negativ effekt fra merdekanten til langt opp i elvedalene. Dette må tas hensyn til i den nye stortingsmeldingen, slik at også våre lokalsamfunn ivaretas."

OleTlaks.jpg