Torsdag
Torsdag Skyet
13°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Skyet
17°
Skyet
Svak vind
Rindalsfilmen2

Opptakene til Rindalsfilmen er i gang

I forbindelse med Rindal Sparebank sin gaveutdeling mottok Opplev Rindal kr 100.000 for å lage en film om Rindal, mens Rindal kommune også har støttet prosjektet med kr 60.000. Filmen som har som mål å være noe godt for bygda og bidra til å skape stolthet, og lørdag startet opptakene til filmen.

Bildet over: Båten ble noe tung i en ende med kameramann og tungt utstyr, så Inga Dalsegg måtte jobbe litt for å skubbe dem utover! I båten sitter filmfotograf Steve Turner og Trine Sveen Flåtten.

Opplev Rindal vedtok på årsmøtet at det skulle lages en film om Rindal, og i dag gikk startskuddet.

Inga Dalsegg forteller at dagen startet før kl 05.00, for at de skulle få med seg soloppgangen over Tjønna. I tillegg skulle også lokale aktører bli både stylet og frisert, før filmingen kunne begynne.

– Filmingen vil foregå flere steder rundt om i bygda i løpet av dagen, og det vil også bli filmet flere runder både i høst og i vinter, sier Dalsegg.

– Ønsket for filmen er at den skal bidra med noe bra til alle som har et forhold til bygda, sier hun, og tenker da både på fastboende, hytteeiere, folk som er innom bygda på besøk og gjerne de som tenker å komme flyttende til Rindal. 

Rindalsbunaden er ganske unik, siden det ikke er så vanlig at en så liten kommune som Rindal, har sin egen bunad. Den er derfor selvskreven i filmen. Dalsegg viser til episode 2 av Unni Kvams "Bunadspodden", der Mette Vårdal oppfordrer bunadsbrukere til å rølpe mer.

– Derfor har vi valgt å inkludere bunaden i filmen på en utradisjonell måte, sier hun.

Dalsegg forteller fra et møte som Opplev Rindal hadde, hvor det hadde vært en hytteundersøkelse og spørsmålet var hva Rindal har som ingen andre har? Et av svarene var "rindalinger", Inga sier videre at dette svaret ga henne en spire til ideen om å inkludere bunaden på en annen måte.

Inga Dalsegg er meget godt fornøyd med starten på dagens filming, og selv om de har hatt noen utfordringer underveis, tar ikke Opplev Rindal-teamet akkurat det så veldig tungt.

– Alt går bra med godt humør og en god latter, sier Dalsegg.

Det er Steve Turner fra Australia, boende i Bøfjorden som står bak filmingen.

– Vi er kjempefornøyde med jobben han gjør, sier Inga, før hun må haste videre til flere oppgaver.

Rindalsfilmen1[1].png
Det filmes i båt ute på idylliske Igltjønna 

Rindalsfilmen3[1].png
Idyllisk morgenstund for fisketur på Igltjønna iført Rindalsbunad! Kameramann Steve Turner og hovederson Trine Sveen Flåtten.

Rindalsfilmen4[1].png
Når man faktisk får toppen av stupetårnet på kroken! Men Åse Børset tok det med et smil! 

Rindalsfilmen5[1].png
Litt fiske-opplæring før vi starter filminga

Rindalsfilmen6[1].png
Steve Turner bruker også drone når han filmer

Rindalsfilmen7[1].png
Stupetårnet  I Igltjønna er en populær badeplass

Bildene er tatt av Inga Dalsegg og Stine Sveen Flåtten.