Tirsdag
Tirsdag Skyet
16°
Skyet
Flau vind
Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Laber bris
Bilde grytebrød

Furkunnjmat

Oppskrift på grytebrød

Har du litt ekstra tid og lyst til å lage litt mer mat selv i disse tider? Da foreslår jeg å bake nydelig grytebrød. Du setter deigen i ettermiddag/kveld og har nydelig, duftende hjemmebaka brød i morgen.


Grytebrød med havremjøl

2 dl eplejuice
Ca 7 dl lunka vatn
1 kg havrebrødblanding eller anna mjøl
1 ts salt
½ ts tørrgjær

Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Du får en løs deig som du ikke behøver å elte så mye. Bare bland godt sammen.

Sett deigen til heving under et klede og la stå på kjøkkenbenken i minst 8 timer.

Eter heving, ta deigen ut av bakebollen og på et godt mjøla bakebord. Kna deigen litt sammen. La den ligge og godgjøre seg mens du setter jerngryta i ovnen, slik at gryta blir skikkelig varm.

Stekeovnen settes på 220 grader over/undervarme med den tomme gryta i ovnen.

Ta ut gryta når ovnen har nådd riktig temperatur. Ta forsiktig ut gryta og strø litt mjøl i bunnen.

Legg deigen forsiktig i.

Sett jerngryta på et stekebrett midt i ovnen. Stek med lokket på i 220 grader i ca 1 time. (sjekk om brødet er ferdig etter 45 min. Det er ofte forskjell ovnstemperaturen i stekovner).

Ta brødet forsiktig ut av jerngryta og avkjøl på rist når brødet er ferdig stekt.


Britt G. Moen
 

Bilde grytebrød på rist.jpg

Foto: Mari Næss Bolme

 

Du finner flere Furkunnjmat-oppskrifter på denne sida på Trollheimsporten.