Øye10ingress

Opprørs10 på Surnadal ungdomsskule

10. trinn på Surnadal ungdomsskule er denne uka i gang med de siste forberedelser til fremvisning av storprosjektet de har valgt å kalle Opprørs10. Temaene som tas opp er ulike typer konflikter og opprør, alt fra nabokrangel mellom Rindal og Surnadal til eldreopprør.

 

Hele trinnet er engasjert, og lærerne er imponerte over at de fleste elevene er å finne på scenen i løpet av forestillingen. Trollheimsporten besøkte gjengen da de øvde for første gang i Kulturhuset på Skei, og under øvelse på skolen.

Elevene har stått for alt selv. Sketsjer, koreografi, valg av musikk og bandmedlemmer er alt i regi av elevgruppa. De startet arbeidet allerede på 9. trinn, på vårparten var bandet i gang, koreografien var ferdigstilt og elevene skrev tekster. Lærere Kristin Aasgård Langli, Marianne Løset og Eva Sæterbø styrer prosjektet med god hjelp av Gudmund Husby som regissør.

 

Nå gleder gjengen seg til generalprøve førstkommende mandag og forestillinger tirsdag. Break a leg!

 

Øye10Diskusjon_690x449.jpg

Peder, Ingebrigt, Tore, Trude og Gine er med i sketsjen "Nabokrangel" som tar for seg klassikeren forholdet Rindal - Surnadal. "Grensa ska gå milla Surnadal og Rindal allvæg!"

 

Øye10dans_690x308.jpg

Fra "Sisters", en sketsj som avsluttes med dans. Forholdet mellom mann og kvinne eskalerer etter kvinnene får mange nok "Kjærring!" slengt etter seg.

 

Øye10regissøra_690x494.jpg

Gudmund Husby gir tilbakemeldinger til scenen fra regissørstolen i salen, hvor han og Marianne Løset følger nøye med.

 

Øye10guttedans_690x332.jpg

Flere av guttene øver til "Hey Brother" under strengt oppsyn av koreografene Ranje Hoem og Elise Høvik.

 

Øye10band_690x409.jpg

Band og kor øver på "Sisters" og "Mexico".

 

Øye10kora_690x427.jpg

 

Øye10kor_690x381.jpg