Lunsjmøte RNF november 16

Omvisning og næringsplan på lunsjmøte

Mandag var Rindal Næringsforum samlet til lunsjmøte hos Bjørn Ranheim og R-T Eiendom i det gamle meieribygget på Sunna. Der fikk forumet omvisning i de nye hyblene, samt en orientering om næringsplan for Rindal kommune.

Tidligere i november skrev vi om bygget og de seks hyblene som snart er klare for innflytting. Det kan du lese mer om her.

Det gjenstår stadig en del arbeid på meieribygget, blant annet skal fasaden renoveres, samt ei kjørerampe bygges til porten i første etasje, og Ranheim og R-T Eiendom har fått hoppid-midler til å jobbe videre med hva som kan gjøres på de nærmere 800 kvadratmeterne i byggets første etasje. Men hva det blir, er foreløpig usikkert.

- 1.800 biler passerer her hver dag, og det er ikke bare rindalinger, så vi håper vi kan få noen til å stoppe.

Ranheim fortalte videre at eiendomsselskapet vil se nordover etter meieriprosjektet er ferdigstilt.

 - Vi har mange planer, men vil ikke ut med alle, smiler Ranheim.

Rampe til port.jpg

Langs veggen blir det bygget kjørerampe til porten lengst høyre i bildet.

 

Næringsplan

I disse dager jobber fem interessegrupper med å utarbeide innspill til arbeid med næringsplan for Rindal kommune. De fem feltene som er representert er landbruk og skogbruk, Tid til å leve, etablerte bedrifter, gründere og service. Disse fem gruppene foreslår ulike tiltak innen sine felt, for eksempel understreker Tid til å leve-gruppa viktigheten av å videreutvikle grunnidéene i Rindal kommunes Tid til å leve-konsept. Det er et positivt og identitetsbyggende konsept som blir godt mottatt både i og utenfor bygda, men som mange mener trenger å revitaliseres og løftes frem på nytt.

- Jeg må få komme med en sterk oppfordring til kommune og næringsliv - ikke skusle bort Tid til å leve, men ta det skikkelig på alvor, sa John Ole Aspli, leder i Rindal IL.

Plan- og utviklingssjef Sivert Dombu anslår at et ferdig planforslag vil foreligge rundt årsskiftet.

 

På bildet øverst ser vi Bjørn Ranheim med medlemmer fra næringsforumet beundre utsikten fra takterrassen.