Omsorgsberedskap i praksis foto todalen

Omsorgsberedskap i praksis

Tysdag sette Todalen sanitetsforening omsorgsberedskap på dagsorden da dei samla interesserte i Todalen ungdomshus til temakveld og gjennomførte eit øving i eit tenkt scenario med ekstremvêr av verste sort, skriv todalen.no.

Morten Halgunset frå Rindal Røde Kors til kjørte ei tenkt, men teoretisk øving med ekstremvêr, ordførar tok ordførar Lilly Gunn Nyheim ein gjennomgang av det som hendte rasdagen i 2013, og fylkesleiar i Møre og Romsdal sanitetsforening, Ellinor Bolme, fortel at slikt beredskapsarbeid no er prioritert arbeid for sanitetskvinnene.

Sanitetsforeningane kjem inn i biletet når naudetatane slår av blålysa, og arbeider med matforsyning og anna omsorg når det trengs. Denne kvelden fornya Surnadal kommune avtalen og har laga ein felles avtale med Todalen sanitetsforening saman med Torvik sanitetsforening og Øvre Surnadal sanitetsforening, skriv todalen.no.

Les heile saka på todalen.no.

 

Biletet: Ny felles avtale og felles leiargruppe for sanitetsforeningane i Todalen, Torvik og Øvre Surnadal. Foto: Jon Olav Ørsal.