Økende oppslutning for skytterlaget

Siden 1883 har Rindal Skytterlag laget et godt og sosialt samhold for sine interesserte. Skytterlaget bruker mye tid på å legge til rette for både voksne og ungdom.

Tekst/foto: Ada Lillegård

Hver tirsdag fra 17:30 til 18:30 er det duket for skytetrening hos ungdom. Denne tirsdagen var det Jostein Helgetun som var lærer og vakt for kvelden. Han trives å lære ungdommene å skyte.

- Man må alltids være tålmodig for å trene opp ungdommene til dette. Men så lenge man tar seg tid, så er det veldig moro, forteller Helgetun.

 

Stigning i rekruttering

Videre forteller Helgetun at rekrutteringa går gradvis oppover, og det tyder til at folk finner en interesse i dette.

- Vi har vært veldig heldige når det kommer til rekrutteringa. Flere av ungdommene fra Rindal er villige til å prøve seg, smiler Helgetun.

Jostein Helgetun foto Ada Lillegård_690x458.jpg

Jostein Helgetun. Foto: Ada Lillegård.

 

Fin arena i godt selskap

Rindalshuset har en fin arena for skytterlaget, og har utstyr til å klare seg bra fremover. Samtidig er fellesskapet en viktig ting. Skytterlaget er ment for å være veldig sosialt.

- Det er også en fin bonus om man klarer seg bra på laget, og kommer seg til stevner, noe ikke alle gjør, sier Helgetun.

 

Rekruttering

Alf Erik Bolme i Rindal skytterlag forteller at ungdomsskytinga i Rindalshuset er et rekrutteringstiltak.  Skytterlaget stiller med alt utstyr, så det er bare å møte opp. Deltakerne får låne våpen, og de får gratis ammunisjon og instruksjon. Omtrent 10-15 barn og unge deltar på skytetrening hver sesong. Og i denne siste sesongen har det vært bra oppmøte, selv om ikke alle er med hver gang.

- Vi gjør dette for å få opp interessen for sporten. Utfordringen er å få ungdommene til å fortsette på konkurransenivå. Det er synd at det er så mange som faller fra, sier Bolme.

 

Foreldre er like viktig

Det har mye å si at foreldrene også viser interesse for det ungene driver med. Det er klart at det er mye morsommere for de unge hvis foreldre er med på treninger og ser hva de presterer.

- Målet for oss er at de skal bli med videre og delta på stevner. Vi oppfordrer dem til i alle fall å delta i de mest lokale konkurransene. Vi har noe som heter kretskarusell, med tilsammen fem stevner Rindal, Surnadal, Bøfjorden, Bæverfjord og Halsa, forteller Alf Erik Bolme

Når barn og unge skal delta på stevner er det en forutsetning at foreldrene er med. Men skytterlagets medlemmer hjelper gjerne til om det trengs. Unge deltakere får også låne våpen til å delta på stevner.

På Rindal skole har skytterlaget også stilt opp med instruktører i skyting som valgfag på mellomtrinnet. Mange av de unge blir kjent med skytesporten på den måten.

Tilbudet om ungdomsskyting i Rindalshuset holder på til uka før påske i denne omgang.

Ungdomsskyting 1 foto Ada Lillegård_690x458.jpg
Anders Haugen og Mikal Gulla Løfaldli. Foto: Ada Lillegård.

Ungdomsskyting 2 foto Ada Lillegård_690x376.jpg

F.v.: Ole Martin Rindarøy (stående), Lars Ola Fiske, Svein Anders Fiske, Anders Haugen, Mikal Gulla Løfaldli og Erik Holte. Foto: Ada Lillegård.