Torsdag
Torsdag Skyet
10°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Delvis skyet
14°
Delvis skyet
Svak vind
1991 bilder B0002

Treg start i 1991

Øvre Sæter og laksen 59

Fiskesesongen 1991 startet litt senere enn det som har vært vanlig de siste åra. I områda ved Øvre Sæter har det alltid vært tatt laks de første dagene av sesongen. I år måtte vi vente til 11. juni før vi fikk de første laksene, skriver Edgar Landsem om sesongen 1991. Trollheimsporten fortsetter med glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem fra Øvre Sæter, der alt er systematisk opptegna og nedskrevet. Bildene er fra 1991.

1991 bilder B0001.jpg11. juni ble det tatt tre fine lakser, to på 13 kilo og en på 11 kilo.

En del fisk, men få fiskere
En hadde da inntrykk av at det var en del fisk i elva, men det var for få fiskere. Bare 3-4 fiskere var her og prøvde, skriver Edgar Landsem.

Resten av måneden var det et jamt bra fiske. Fra 17. juni og utover ble det tatt laks hver dag, noe som er svært bra så tidlig i sesongen.

Storlaks
I månedsskiftet juni - juli ble det også tatt svært store lakser. Det ble da tatt en laks på 16 kilo, en på 15 kilo og en på 13,5 kilo, og ei uke senere ble det igjen tatt en laks på 15 kilo. Så mange storlakser har det neppe vært tatt før i områda ved Øvre Sæter, skriver Edgar Landsem.

Neste gang kommer vi tilbake til meir fra utklippsbøkene til Edgar - og resten av sesongen 1991 - som ble meir som et eventyr - en av de beste sesongene noen sinne ved ved Øvre Sæter. Derfor er de bare å følge med på Øvre Sæter og laksen.

Sjå alt laksestoffet
Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil gjennom heile fiskesesongen kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1 og Edgar Landsem 2 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i forrige året - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesongen i fjor sa Edgar Landsem dette!

Slik avslutta fjorårets sesong - et godt normalår for Øvre Sæter - og det har vært litt debatt i vinter også - sjå her.

Klikk her og sjå hva Edgar Landsem og Jan Johansson meinte før årets sesong.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

 

 

 

1991 bilder B0002.jpg

1991 bilder B0003.jpg