1988 2 bilde C0001

Vårt ferieparadis

Øvre Sæter og laksen 42

"Finvær har vi nok av heime, så det saknar vi ikkje. Hovedgrunnen til at vi drar hit til Øvre Sæter Camping kvart år er laksen. Etter 30 turar hit opp 12 år på rad har vi både vorte frelst på staden og laksefisket." Det sa Tove og Arve Nyheim til indre nordmør i 1988. Trollheimsporten fortsetter serien Øvre Sæter og laksen med glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem.

Vårt ferieparadis
- Sjølv om dette er vår trettiande tur hit opp, blir det nok ikkje vår siste. Nei, allerede til hausten er vi på plass att, sjølv om regnet er her, sa ekteparet Tove og Arve Nyheim i reportasjen skrevet av Ingunn Reiten. Den starter over med bilde av de to og fortsetter med teksten under.

Ellers finner du bilder til høyre og nederst fra laksesesongen 1988 tatt av Edgar Landsem. Her litt fra Edgars vurderinger av starten på fiskesesongen 1988:

Edgars vurderinger:
"Fiskesesongen 1988 fikk en pangstart. Bare 4 minutter over midnatt den første juni hogg den første laksen i Sæterhølen. Den ble landet et kvarter senere til stor glede for fiskeren. Vekta var på 12 kilo. Dette må være nesten norgesrekord når det gjelder starten på laksesesongen. Ellers hadde en inntrykk av at det var godt med fisk i elva de første dagene. Det ble tatt flere lakser. Ellers var flere fiskere i kontakt med laks uten at de fikk dem på land. Resten av juni ble noe variabel med hensyn til fangster. De beste fiskedagene i juni ble de første og de siste dagene av måneden."

Vi kommer tilbake med fleire vurderinger av sesongen 1988 fra Edgar Landsem når serien fortsetter her på Trollheimsporten.

Kanskje du har kommentarer eller innspill til dette stoffet fra laksefisket i Surna - bruk: redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil utover sommeren og laksesesongen komme med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1 og Edgar Landsem 2 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i fjor - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesong sa Edgar Landsem dette!

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

Sjå fleire bilder fra sesongen 1988, tatt av Edgar Landsem, nederst - klikk på bildene og sjå de større og i serie:

 

1988 2 bilde B0001
1988 2 bilde C0001
1988 2 bilder D0001_1024x1505
1988 2 bilde A0001