grytbakksetra-070320-3 foto KNT

Kristiansund og Nordmøre Turistforening melder:

Ønsker ikke dagsbesøk på hyttene

Kristiansund og Nordmøre Turistforening sine hytter er ofte mål for turglade mennesker som legger ut på dagstur. – Vi opplever ganske mange besøkende som kommer innom. Vanligvis er dette kjempeflott, sier daglig leder i KNT Roar Halten, men akkurat i år ønsker vi at dagsturen ikke legges innom hyttene, fortsetter han.

Ingressbilde: Kristiansund og Nordmøre Turstforening sin hytte på Grytbakksetra (Foto: Kristiansund og Nordmøre Turistforening).

For å hindre smittespredning ønsker KNT at toalettene og andre fasiliteter ikke blir brukt av andre enn de som bor på hyttene. På enkelte av hyttene, så er toalettene hyppig brukt at forbipasserende, men dette ønsker vi ikke i år. Særlig hyttene som ligger ved en StikkUt-post har spesielt mange besøkende. Nå håper KNT at toalettbesøket ikke legges på hyttene.

KNT håper alle bidrar til å redusere smitten, også med dette enkle tiltaket.

Betjente hytter tar imot gjester

Når KNT sitt betjente tilbud åpner på Vangshaugen, Todalshytta og Aursjøhytta åpner, så tar de naturlig nok imot gjester på normalt vis. Disse hyttene vil fungere på lik linje med andre bo- og serveringssteder når de åpner for sesongen i juni.