nordstoga90

Odd bergtok publikum

Torsdag kveld gjestet Odd Nordstoga med band en utsolgt storstue i Surnadal kulturhus, og publikum fikk virkelig valuta for pengene. Artisten fra Vinje er ute med ny plate, og viste på nytt at han er en av norges beste folkemusikere.

Nordstoga slo gjennom med et brak i 2004 med plata "Luring", som blant annet inneholdt hiten "Kveldsong for deg og meg". Resten er en lang suksesshistorie med utgivelser som "Heim te Mor", "Strålande jul" og "Bestevenn". Nordstoga har samarbeidet med artister som Sissel Kyrkjebø og Ingebjørg Bratland.

9. oktober kom den folkekjære artisten med ny plate som har fått tittelen "Dette landet". Denne gangen samarbeider han med brødrene Ivar og David Vogt fra folkerockgruppa Real Ones. Med seg på turneen har de også Odd David Wallumrød på tangenter, Torstein Lofthus på trommer, Tor Egil Kreken på bass og ikke minst; Øyvind Blomstrøm fra Halsa på gitar!

Platas første singel, "Kunsten å gå", har allerede blitt spilt mange ganger på ulike radiokanaler, og føyer seg i rekken av mange Nordstoga-låter som raskt klistrer seg til hjernen. 

nordstoga1.jpg
Godt samspill mellom Blomstrøm og Nordstoga 

Torsdagens konsert i Surnadal kulturhus var et mesterverk av en konsert. De to timene var fylt med en fin blanding av gamle og kjente låter, til de nye og mer ukjente. Nordstoga krydret det hele med gode historier i kjent stil - alt fra personlige beretninger fra barndommen, til 40-årskrisa og hans erfaring med alternativ medisin. Han hadde publikum i sin hule hånd fra første strofe, og med sin lune humor ledet han de over 300 i salen gjennom konserten på en måte som få gjør etter han. 

nordstoga2.jpg
Nordstoga behersker mange instrument. Trekkspill er et av de!

Bandet var profesjonelt til fingerspissene, og sørget for at man kunne lene seg tilbake og nyte 120 minutter med eventyrlig vakker musikk. Balsam for sjelen! 

Sjelden har trampeklapp og stående applaus vært mer fortjent enn etter torsdagens konsert. For en konsert! For et band! For en mann!

Etter konserten var det mulig å få kjøpt plater i foajeen. Ikke rart at det ble lang kø.

- Kjøper du plata, får du alt du ber om! Ja, så raus er jeg, sa Nordstoga med et lurt smil.

Jeg vet godt hva jeg ønsker meg: At du kommer tilbake til Surnadal!

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

 

 

nordstoga20
nordstoga25
nordstoga30
nordstoga35
nordstoga40
nordstoga45
nordstoga50
nordstoga55
nordstoga60
nordstoga65
nordstoga70
nordstoga75
nordstoga80
nordstoga85
nordstoga95
nordstoga99
odd nordstoga blomstrøm
nord0stoga8
nordstoga19