Operahuset

Reisebrev fra gamle Trollheimsporten

Nyttårshilsen fra Australia

Idun Fivelstad bruker vinteren til å se seg litt om i verden. Her er hennes nyttårshilsen fra Sidney, Australia. Det sto på Trollheimsporten 3. januar 2007 og her oppdateres opplevelsen til glede for gamle og nye lesere:

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikke På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Framover nå oppdaterer vi 2006 og 2007 med nye reisebrev og så følger resten av årene.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.



Nå ligger vel storparten av bygdas befolkning og sover der hjemme. Det regner i øyeblikket, så jeg benytter anledningen til å sjekke hva som skjer tilbake i Norge.
 
Det er 19 år gamle Idun Fivelstad som skriver, og jeg går under betegnelsen oppstemt og glad backpacker om dagen. Jeg har vært i Sydney i 2,5 mnd og jobbet som servitør baade på cafe og i "fine dining". På veien ned var vi innom Kuala Lumpur noen dager, men det var en lettelse å komme
ned til Australia hvor det ikke var fullt så varmt som 40 grader, og uten den ekstreme klamme luften.
 
På nyttårsaften var jeg så utrolig heldig å få anledning til å jobbe i Operahuset sammen med bl.a. 4 andre norske backpackere, deriblant Kaja Rikstad, ei meldalsjente som jeg reiste Down Under med. Nedtellingen, underholdningen og fyrverkeriet fra Harbour Bridge ble filmet nettopp herfra, så man måtte passe seg for ikke å snuble i kameraer og ledninger mens man balanserte fulle brett mellom 1400 feststemte gjester.
 
Ingen av nordmennene var særlig inne på australske kjendiser og ministere, men det ryktes at Paris Hilton var til stede, dog uten at vi fikk fikk et glimt av den celebre gjesten...
 
Vi kunne ikke ta bilder av fyrverkeriet siden vi serverte, men jeg smugforgraferte litt av lokalet likevel, etter at jeg hadde "signet out". Det ligger noen veldig bra bilder og filmer under VG's bildespesialer, som jeg
anbefaler å ta en titt på.
 
Et bilde av Operahuset fra en tidligere anledning, har jeg da likevel (se foran).

Dette bildet er av alle jentene før vi entret Operahuset. F.v Annis fra Oslo,Kaja fra Å, Naomi fra Stjørdal og Ingvild fra Otta, mens jeg er nederst.

For å servere alkohol i Australia må vi kurses og bestå eksamen i Responsibe Service of Alcohol. De som ikke hadde tatt kurset, tjente like bra på å samle inn tomme glass, og de risikerte heller ikke å søle på noen.
 
Disse jentene møtte vi i Kuala Lumpur. De har nå allerede reist opp kysten, men vi samlet en gjeng med nordmenn vi har møtt langs ferden og laget julegrøt med mandel, på julekvelden. Juletre laget vi av en aircondition, som vi pyntet og la gavene fra Norge under. Merkelig nok fikk vi bittelitt julestemning av det, sammen med lukten av mandarin og norske julesanger.
 
Til nå har vi bare vært i og rundt Sydney, en helt vanlig storby, så det er ikke så mye å fortelle om ennå. I morgen reiser vi derimot til New Zealand for noen uker, og etter det bærer det opp østkysten, hvor fruktplukking står på programmet i første omgang. Vi beregner noen måneder på reisingen nordover, så jeg er vel hjemme på vårparten en gang. Det kommer en oppdatering når vi har fått sett litt mer
 
Jeg ønsker alle sammen der hjemme et spennende nytt år, og så får vi håpe at snøen kommer på alvor snart. 0:)
 
-Hilsen vesle Idun