Nytt nødnett i Rindal

Mandag ble det arrangert kurs i nytt nødnett for ambulansearbeidere og leger i Rindal. Nytt nødnett for helse innføres 20. mai i Sør-Trøndelag, der også ambulansetjenesten i Rindal er med.

IMG_7868.JPG
Ambulansearbeidere fra Rindal, Orkdal og Oppdal på kurs i Rindalshuset. Deltakerne er f.v. Heidi Røen Solheim, Mari Rikstad, Bente F. Bukkvold, Frank Hansen, Nikita Nechipurenko, Erik Skoglund, Trude Grytting Bye og Bettina Røen Helgetun. Stående bak kursholderne Arnt Krogstad og Jorg Jørgensen.
 

8 ambulansearbeidere fra Rindal, Orkdal og Oppdal var samlet til 8 timers kurs om nytt nødnett i Rindal mandag. To fagutviklere fra Trondheim var kursholdere. Mandag ettermiddag fortsatte de med 4 timers legevaktskurs, for 16 leger i regionen.

IMG_7864.JPG
Kursledere fra Trondheim. Arnt Krogstad og Jorg Jørgensen.
 

Brannvesenet i Rindal har allerede gått over til nytt nødnett. Legevakta og ambulansetjenesten kommer altså etter 20. mai. Det vil forenkle kommunikasjonen mellom de ulike nødetatene. Frivillige redningstjenester som Røde Kors, Norske Redningshunder m.v. inkluderes også i nødenettet.

Pressen, og evt andre som tidligere har lyttet til nødetatenes kommunikasjon, blir nå henvist til å følge med på Twitter.

Innefor nødnettet kan etatene kommunisere hver for seg, men også med hverandre i situasjoner der flere nødetater er involvert. Det forenkler samhandlingen mellom nødetatene.

I Surnadal gikk alle etater over til nytt nødnett i april i år.

Nødnettet skal bygges ut i hele landet og ferdigstilles i løpet av 2015. Det innføres gradvis i ulike landsdeler. Når Midt-Norge blir med gjenstår Vestlandet og Nord-Norge, forteller kursholder Jorg Jørgensen.

IMG_7862.JPG
Nødetatene - sammen og hver for seg.
 

Kursholderne trekker fram mange fordeler med det nye nødnettet:

- Trygt. Det nye nødnettet er kryptert og avlyttingsfritt. Det ivaretar sikkerheten til peronalet på en mye bedre måte, og gir bedre personvern i forhold til taushetsbelagt informasjon.

- Felles for nødetatene. Alle nødetatene er på samme nett, og kan kommunisere med hverandre på en mye enklere måte enn før.

- Dekning. Nødnettet har 100% dekning langs hovedveiene, og også mye bedre dekning enn før utenfor de mest befolkede områdene.

- Oppetid. Nødnettet får nå en oppetid på 99,9 %, mot tidligere 80 - 80% oppetid gjennom året.

- Lydkvalitet. Nødnettet har svært god lydkvalitet. Bakgrunnsstøy filtreres bort. Selv med støy fra sirener og helikoptre i bakgrunnen kan man kommunisere klart og tydelig.


På nettsiden dinkom.no kan du lese mer om Nødnett